Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αργεντινή – Αυστραλία 2-1: Λιονέλ Μέσι και Εμιλιάνο Μαρτίνες την έστειλαν στους «8» του Μουντιάλ 2022

Αργεντινή – Αυστραλία 2-1: Λιονέλ Μέσι και Εμιλιάνο Μαρτίνες την έστειλαν στους «8» του Μουντιάλ 2022
Reuters

Στο 1000ό του παιχνίδι επαγγελματικής καριέρας, ο Λιονέλ Μέσι ήταν και πάλι ηγέτης. Ο “αστέρας” της Αργεντινής πήρε την “αλμπισελέστε” από το… χέρι και την οδήγησε σε νίκη επί της Αυστραλίας (2-1) και στου “8” του Μουντιάλ 2022, ανοίγοντας το… δρόμο προς τη νίκη με υπέροχο γκολ. Κόντρα στην Ολλανδία για μια θέση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Τεράστια επέμβαση στο 90+7′ από Εμιλιάνο  Μαρτίνες!

Αργεντινή και Αυστραλία έδωσαν έναν “δυνατό” αγώνα, η ομάδα του Λιονέλ Μέσι… καρδιοχτύπησε, αλλά η “αλμπισελέστε” ήταν τελικά αυτή που πανηγύρισε τη νίκη (2-1) και την πρόκριση στους “8” του Μουντιάλ 2022, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία. Λιονέλ Μέσι και Εμιλιάνο Μαρτίνες της έδωσαν την πρόκριση με όσα έκαναν εντός αγωνιστικού χώρου.

Η Αργεντινή έδειξε μεγάλη υπομονή στο παιχνίδι της στο ξεκίνημα του ματς, κυκλοφορώντας πολύ την μπάλα, με τον Μέσι να μην βρίσκει χώρους να κινηθεί, μιας και η Αυστραλία είχε… φορτώσει με παίκτες το χώρο του κέντρου. Η απουσία του Άνχελ Ντι Μαρία στο πλευρό του “αστέρα” της “αλμπισελέστε” ήταν εμφανέστατη.

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα ήταν κακό, χωρίς φάσεις και κάποια οργανωμένη επίθεση. Η μοναδική στιγμή… λάμψη, όμως, ήταν αυτή που διαμόρφωσε το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου. Ήταν το 35′ όταν ο Λιονέλ Μέσι έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και με υποδειγματικό συρτό πλασέ, νίκησε τον Ράιαν για το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε διαφορετική εικόνα στα πρώτα του λεπτά. Η Αργεντινή, όμως, πήρε το… δώρο του αντίπαλου τερματοφύλακα στο 57′ και είδε τον Άλβαρεζ να κάνει με ευκολία το 2-0.

Άνετη και απελευθερωμένη από κάθε άγχος, η Αργεντινή είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και προσπάθησε να φτάσει σε νέο γκολ. Η Αυστραλία όμως όχι μόνο κατάφερε να ισορροπήσει τον αγώνα, προχώρησε σε αλλαγές και έφερε το ματς στα ίσα στο 77′. Ο Γκούντγουιν έπιασε δυνατό σουτ, η μπάλα βρήκε στον Ταγλιαφίκο, άλλαξε πορεία και έφτασε στα δίχτυα της “αλμπισελέστε” για το 2-1. Τρία λεπτά μετά, οι «socceroos» είδαν τον Λισάντρο να βάζει σωτήριο τάκλιν στο σουτ του Μπέιτς.

Το ματς βρέθηκε στην… κόψη στα τελευταία λεπτά, με την Αργεντινή να χάνει τεράστιες ευκαιρίες με τον Λαουταρο Μαρτίνες. Στο φινάλε του ματς, όμως, η Αυστραλία βγήκε και πάλι στην επίθεση και στο 90+7′ είχαμε την επέμβαση του αγώνα. Ο νεοεισελθών Κουόλ βρέθηκε σε θέση βολής, έξω από τη μικρή περιοχή, ο Μαρτίνες όμως βρισκόταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε το ανεπανάληπτο τετ α τετ, δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις