Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Αργεντινή – Γαλλία 3-3 ΤΕΛΙΚΟ: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η «αλμπισελέστε» στη διαδικασία των πέναλτι (4-2)

Αργεντινή – Γαλλία 3-3 ΤΕΛΙΚΟ: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η «αλμπισελέστε» στη διαδικασία των πέναλτι (4-2)
ΦΩΤΟ Reuters

Στον έβδομο ουρανό η Αργεντινή. Η ομάδα του Λιονέλ Μέσι νίκησε στα πέναλτι τη Γαλλία, έπειτα από έναν αδιανόητο τελικό Μουντιάλ και σήκωσε το παγκόσμιο κύπελλο για τρίτη φορά στην ιστορία της.

Ο Λιονέλ Μέσι τα κατάφερε και οδήγησε την αγαπημένη του Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου. Η αλμπισελέστε επικράτησε της Γαλλίας στα πέναλτι με 4-2 και κατέκτησε το τρίτο παγκόσμιο κύπελλο της ιστορίας της.

Ασύλληπτος τελικός με τέσσερα γκολ (2-2) στην κανονική διάρκεια, δύο γκολ στην παράταση (3-3) και απίθανο σόου από Μέσι και Εμπαπέ.

Παρακολουθήσατε LIVE από το NewsIt.gr την εξέλιξη της αναμέτρησης

 

Ο αποψινός τελικός είναι -ιστορικά- η 13η συνάντηση ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Γαλλία.

Οι Νοτιοαμερικανοί έχουν 6 νίκες, οι Γάλλοι 3 νίκες, ενώ 3 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Σε επίπεδο Μουντιάλ, η Αργεντινή νίκησε στα δύο πρώτα… ανταμώματά τους το 1930 και το 1978, όμως πριν από 4 χρόνια (2018) στα γήπεδα της Ρωσίας, οι «μπλε» νίκησαν με 4-3 την «αλμπισελέστε» στους «16» κι έκαναν το πρώτο, μεγάλο βήμα τους για την κατάκτηση του δεύτερου τροπαίου τους.

Διαιτητής του μεγάλου τελικού ορίστηκε ο 41χρονος Πολωνός, Σιμόν Μαρτσίνιακ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Πάβελ Σοκολνίσκι, Τομας Λίστκιεβιτς, ενώ τέταρτος ρέφερι θα είναι ο Αμερικανός Ισμαΐλ Έλφαθ. Στο VAR θα είναι ο Πολωνός Τόμας Κβιατκόφσκι, με AVAR την Αμερικανίδα Κέιτι Νέσμπιτ. Στο οφσάιντ VAR ορίστηκε Αμερικανός Κάιλ Άτκινς και βοηθός οφσάιντ VAR ο συμπατριώτης του Κόρεϊ Πάρκερ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις