Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Άρης – ΑΕΚ: Η διαδικασία των πέναλτι, η ανακούφιση του Φετφατζίδη και οι πανηγυρισμοί παικτών και Καρυπίδη

Άρης – ΑΕΚ: Η διαδικασία των πέναλτι, η ανακούφιση του Φετφατζίδη και οι πανηγυρισμοί παικτών και Καρυπίδη
Eurokinissi

Οι κρίσιμες στιγμές στη διαδικασία των πέναλτι του ΆρηςΑΕΚ, μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας του αγώνα και της παράτασης, η ανακούφιση του Γιάννη Φετφατζίδη, μετά το χαμένο του πέναλτι και η είσοδος του Θόδωρου Καρυπίδη στον αγωνιστικό χώρο, για να πανηγυρίσει -μαζί με τους παίκτες- την πρόκριση των «κίτρινων» στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Έπειτα από συγκλονιστικό παιχνίδι, ο Άρης πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης στη διαδικασία των πέναλτι την κάτοχο του τίτλου, ΑΕΚ.

Οι δυο ομάδες, μετά τη «λευκή» ισοπαλία της Νέας Φιλαδέλφειας, έμειναν στο 1-1 (Λορέν Μορόν 59’ – Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς 45’+1’) στην κανονική διάρκεια και την παράταση στη ρεβάνς του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Στην ψυχοφθόρα διαδικασία, ο Χουλιάν Κουέστα απέκρουσε τις εκτελέσεις των Ντομαγκόι Βίντα κι Εζέκιελ Πόνσε, με τον Μπίργκερ Βερστράτε να ευστοχεί στο καθοριστικό πέναλτι και να στέλνει τον Άρη στους «8» της διοργάνωσης (4-2 στη διαδικασία).

Ο Ισπανός πορτιέρε ήταν αυτός που έκανε τον Γιάννη Φετφατζίδη να.. ηρεμίσει, «βγάζοντας» την εκτέλεση του Πόνσε, με τους παίκτες του Άρη να πέφτουν πάνω στον Έλληνα μεσοεπιθετικό και να του δίνουν τις απαραίτητες αγκαλιές.

Η -τελευταία-εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βερτσράτε έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσουν οι πανηγυρισμοί των παικτών του Άκη Μάντζιου, μπροστά σε άδειες εξέδρες. Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Θόδωρος Καρυπίδης, μπήκε εντός αγωνιστικού και συμμετείχε στους πανηγυρισμούς!

Η διαδικασία των πέναλτι

1ο πέναλτι

Φαμπιάνο 1-0

Βίντα: 1-0 το απέκρουσε ο Κουέστα

2ο πέναλτι

Μορόν: 2-0

Φαν Βέερτ: 2-1

3ο πέναλτι

Φετφατζίδης: 2-1 το έστειλε άουτ

Πόνσε: 2-1 το απέκρουσε ο Κουέστα

4ο πέναλτι

Νταρίντα: 3-1

Πινέδα: 3-2

5ο πέναλτι

Βερστράτε: 4-2

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις