Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Άρης – ΑΕΚ: Στην… παράνοια “επιβιώνει” ο Λιβάγια! Στον τελικό του Κυπέλλου η Ένωση

Άρης – ΑΕΚ: Στην… παράνοια “επιβιώνει” ο Λιβάγια! Στον τελικό του Κυπέλλου η Ένωση
Intime.gr

Η ΑΕΚ βρέθηκε φάτσα με τον αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά ο Λιβάγια ήταν εκεί για να… σκοτώσει τον Άρη. Ο Κροάτης “χτύπησε” στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, στέλνοντας το ματς στην παράταση, ενώ με νέο τέρμα λίγο πριν βγει το πρώτο ημίχρονο του έξτρα χρόνου, έδωσε στην Ένωση την πρόκριση στον 5ο της σερί τελικό!

Για 90+5′ λεπτά, ο Άρης κρατούσε στα χέρια του την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Δεν υπολόγιζε στον Μάρκο Λιβάγια. Ο Κροάτης επιθετικός “έσωσε” την ΑΕΚ, στέλνοντας το ματς στην παράταση (με γκολ στο 90+6′), ενώ εκεί πέτυχε και δεύτερο τέρμα, δίνοντας και φέτος στην Ένωση το “εισιτήριο” για τον τελικό του θεσμού.

Ο Μαντσίνι και ο Ντιγκινί εδωσαν το προβάδισμα με 2-0, αλλά ο Λιβάγια στο 90+6′ και το 12ο της παράτασης της έδωσαν την πρόκριση στον 5ο σερί τελικό τελικό.Αποβλήθηκαν (είδαν δεύτερη κίτρινη κάρτα) Μάνταλος, Σιμόες και Ολιβέιρα στα… χασομέρια του ματς και θα δώσουν το “παρών” στο φινάλε του θεσμού. Η Ένωση ωστόσο έχασε με τραυματισμούς τους Μπακάκη και Λόπεζ.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του ημιτελικού

Οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν πολύ προσεκτικές στις κινήσεις τους στα πρώτα λεπτά, με την ΑΕΚ όμως να δείχνει διάθεση να πιέσει τον Άρη και να κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα. Το παιχνίδι δεν βρήκε εύκολα ρυθμό, ενώ είχαμε και αρκετά φάουλ, με τον Τσιγκρίνσκι να “κόβει” από το χώρο του κέντρου τις επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων.

Ο Άρης έδειξε να ανεβάζει… στροφές από το 15′ και μετά (είδε και τον Φετφατζίδη να έχει σουτ προς την αντίπαλη εστία), για να αναλάβει στη συνέχεια η ΑΕΚ επιθετική πρωτοβουλία, και να έχει ένα πολύ καλό τετράλεπτο. Οι “κιτρινόμαυροι” βγήκαν μπροστά από τα δεξιά της επίθεσης τους με Βέρντε και Ολιβέιρα, έχοντας αξιόλογα σουτ. Το coolibg break φάνηκε να “βολεύει” τους γηπεδούχους (25′).

Οι δύο αντίπαλοι είχαν περιόδους υπεροχής, με τον Άρη να έχει μια σημαντική στιγμή στο 31′. Ο Βέρντε έχασε την μπάλα μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων από τον Κόρχουτ, που θέλησε να γυρίσει την μπάλα, αλλά Μπάρκας τον έκοψε με το πόδι. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του ματς, κυκλοφόρησε με σχετική άνεση την μπάλα (Μάνταλος και Σιμόες τα πήγαν πολύ καλά στο χώρο του κέντρου) αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Κουέστα.

Ο Μάσιμο Καρέρα είδε τον Μπακάκη να έχει ενοχλήσεις στον προσαγωγό και στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους τον Ολιβέιρα να χάνει μοναδική ευκαιρία να σκοράρει, μέσα από τη μικρή περιοχή των γηπεδούχων.

Ο Μπακάκης έβγαλε το πρώτο μέρος και έγινε αλλαγή με την έναρξη της επανάληψης (ο Παουλίνιο πέρασε στο ματς). Στο 48′ Ο Μίχαελ Ένινγκ θέλησε να τονώσει την επιθετική του γραμμή, βάζοντας τον φορμαρισμένο Μαντσίνι στη θέση του Λάρσον. Στην πρώτη τους μεγάλη φάση στο ματς, οι “κίτρινοι” άνοιξαν το σκορ (57′). Ο Φετφατζίδης απέφυγε υπέροχα τον Λόπεζ (έδειξε να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα), έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Μαντσίνι με πλασέ νίκησε τον Μπάρκα για το 1-0 και πέτυχε το πρώτο του γκολ στους Θεσσαλονικείς!

Ο Καρέρα έκανε διπλή αλλαγή, βγάζοντας τον Λόπεζ (αποχώρησε χωρίς να πατάει καλά) και τον Βέρντε και βάζοντας τους Χουλτ και Αλμπάνη. Στη συνέχεια έβαλε στο ματς και τον Αραούχο, παίζοντας… φουλ επίθεση! Στο 75′ η ΑΕΚ “άγγιξε” την ισοφάριση. Ο Μάνταλος έβγαλε τον Σιμόες απέναντι από τον Κουέστα (με λόμπα στην πλάτη της άμυνας), εκείνος με κεφαλιά κρέμασε τον Ισπανό τερματοφύλακα, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Ο Αμπού Μπα πέρασε στη θέση του Φετφατζίδη για να βοηθήσει τον Άρη στο κέντρο (δέχθηκε μεγάλη πίεση). Η ΑΕΚ όμως πίεσε ασφυκτικά, αλλά Κόρχουτ και Σάσα έκαναν εκπληκτικό ματς, σταματώντας κάθε φάση που πήγε στη μεριά τους. Η Ένωση τα.. έδωσε όλα για να πετύχει το πολυπόθητο γκολ. Ο Τσιγκρίνσκι όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά στο 88′.

Στο φινάλε του ματς, η νέα αλλαγή του Ένινγκ κατάφερε να κάνει το 2-0. Τέσσερα μετά την είσοδο του στο ματς, ο Ντιγκινί έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Παουλίνιο, άλλαξε πορεία και πήγε στα δίχτυα του Μπάρκα. Η ΑΕΚ όμως δεν… πέταξε λευκή πετσέτα, ο Λιβάγια είδε τον Κουέστα να διώχνει τις δύο πρώτες του προσπάθειες, αλλά η… τρίτη ήταν και φαρμακερή. Στο 90+6′ ο Κροάτης επιθετικός κατάφερε να σκοράρει και να στείλει το ματς στην παράταση.

Οι δύο ομάδες έδειξαν να…μένουν από δυνάμεις στην παράταση. Στο διάστημα αυτό όμως ο Καρέρα είδε τον Μάνταλο να παίρνει κίτρινη κάρτα (θα έχανε τον τελικό, αφού συμπλήρωσε τον απαραίτητο αριθμό κίτρινων). Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους του εξτρά χρόνου, ο Μάρκο Λιβάγια “χτύπησε” ξανά! Η Αεκ αναπτύχθηκε πολύ καλά με Αλμπάνη και Ολιβέιρα, ο Πορτογάλος έδωσε τη σωστή στιγμή στον Κροάτη, που δεν… λάθεψε για το 2-2 που έδωσε στην Ένωση την πρόκριση στον 5ο σερί τελικό της στο θεσμό.

Ο Σιμάνσκι πέρασε στη θέση του Λιβάγια, για να… απορροφήσει την όποια πίεση άσκησε ο Άρης και κάπως έτσι φτάσαμε στο σφύριγμα της λήξης αυτής της ματσάρας. Να αναφέρουμε ότι στη φάση του δεύτερου γκολ, υπήρξε ένταση μεταξύ του Ολιβέιρα και του πάγκου του Άρη, λόγω του πανηγυρισμού του Πορτογάλου επιθετικού. Στο 119′ ο Ολιβέιρα είχε δοκάρι και έχασε την ευκαιρία να δώσει στους “κιτρινόμαυρους” τη νίκη.

Στο φινάλε του ματς, Μάνταλος, Σιμόες και Ολιβέιρα αποβλήθηκαν, βλέποντας δεύτερη κίτρινη κάρτα, θα μπορέσουν να αγωνιστούν στον τελικό, αλλά θα εκτίσουν την ποινή τους στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Ματίγια, Σάσα, Φετφατζίδης (75′ Μπα), Γκάμα (89′ Ντιγκινί), Λάρσον (49′ Μαντσίνι), Ιντέγε, Τόνσο (90’+7′ Μαρτίνες).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκη (46′ Παουλίνιο), Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες (65′ Χουλτ), Μάνταλος, Σιμόες, Κρίστισιτς (73′ Αραούχο), Βέρντε (65′ Αλμπάνης), Ολιβέιρα, Λιβάγια (110′ Σιμάνσκι).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις