Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Άρης – Αστέρας Τρίπολης: Ο Σίλβα «σκότωσε» τους Αρκάδες (videos)

Άρης – Αστέρας Τρίπολης: Ο Σίλβα «σκότωσε» τους Αρκάδες (videos)
ΦΩΤΟ intime

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και ο Άρης το εκμεταλλεύτηκε στο δεύτερο ημίχρονο, ανεβάζοντας την απόδοσή του και σκοράροντας δις με Σίλβα και Μάνο για το 2-0 στο ματς.

Ο Πορτογάλος ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα, αφού πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή, “ξεκλείδωσε” τη νίκη με γκολ στην αντεπίθεση και έδωσε την ασίστ στον Έλληνα επιθετικό για το δεύτερο τέρμα της ομάδας του.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Άρης παρέμεινε έτσι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας των play off της Superleague κι έκανε ένα ακόμη “βήμα” προς την έξοδο στην Ευρώπη.

Το παιχνίδι

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε πιο δυνατά στο ματς και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Άρη, ψάχνοντας από νωρίς ένα γκολ. Ο Φερνάντες προειδοποίησε μόλις στο 8′ με μία κεφαλιά, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, ο Βαλιέντε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με το γκολ του να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Ο Ισπανός πήρε το “ριμπάουντ” από απόκρουση του Κουέστα σε κεφαλιά του Σίτο, αλλά το VAR επιβεβαίωσε ότι ήταν εκτεθειμένος πριν σκοράρει.

 

 Ο Αστέρας συνέχισε πάντως να “πιέζει” και στο 23′ ο Κουέστα έκανε κακή έξοδο, η μπάλα στρώθηκε στον Φερνάντες, αλλά αυτός μέσα από την περιοχή σούταρε λίγο άουτ, την ώρα που στην εστία υπήρχαν μόνο αμυντικοί.

Η “κυριαρχία” των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε για κάνα δεκάλεπτο, με τους “κίτρινους” να προσπαθούν να αντιδράσουν στη συνέχεια και να χάνουν την πρώτη τους ευκαιρία στο ματς με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Γκάμα, που έστειλε την μπάλα σύριζα από το “γάμα” της εστίας του Παπαδόπουλου.

 

Το 0-0 έμεινε έτσι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, για να ξεκινήσει όμως και το δεύτερο μέρος με ευκαιρίες. Στο 48′ ο Μουνάφο γύρισε την μπάλα προς την εστία προ του Κουέστα, αλλά ο Ροζ έκοψε την τελευταία στιγμή.

 

Ο Άρης ανέβηκε στη συνέχεια και είχε τέσσερις τελικές μέσα σε λίγα λεπτά, με τον Σούντγκρεν στο 51′ να σουτάρει πάνω στον Παπαδόπουλο από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, στην καλύτερη στιγμή της ομάδας του.

Το παιχνίδι ισορρόπησε και πάλι μετά το πρώτο τέταρτο και ήταν “ανοιχτό” με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τη νίκη. Οι “κίτρινοι” ήταν τελικά αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 69′, όταν ο Σάσα με μία βαθιά μπαλιά βρήκε τον Σίλβα στην αντεπίθεση κι αυτός πέρασε και τον τερματοφύλακα του Αστέρα, για να κάνει το 1-0.

Οι Αρκάδες προσπάθησαν να αντιδράσουν στη συνέχεια και θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν αμέσως μετά, αλλά ο Καστάνιος με κεφαλιά μετά από κόρνερ, έστειλε την μπάλα εξ επαφής λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 71′.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο δε, το ματς έγινε… ροντέο, με τον Αστέρα να ανεβαίνει ψηλά, αλλά τον Άρη να είναι πιο επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και να χάνει πολλές ευκαιρίες κυρίως με τον Μάνο για να “καθαρίσει” το ματς. Αυτό συνέβη τελικά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Σίλβα με νέα κάθετη στον Έλληνα επιθετικό, του έδωσε την ευκαιρία να νικήσει τον Παπαδόπουλο με πλασέ και να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

Ο Άρης πήρε έτσι μία σημαντική νίκη, αφού παρέμεινε στη 2η θέση της βαθμολογίας, αυξάνοντας τη διαφορά του από τον ΠΑΟΚ και περιμένοντας το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό για να μεγαλώσει πιθανώς την απόστασή της από την τρίτη θέση. Από την πλευρά τους, οι Αρκάδες έχουν μείνει 6οι και βλέπουν τις ελπίδες τους για Ευρώπη να μειώνονται από το ξεκίνημα των play off.

Οι συνθέσεις στο Άρης – Αστέρας Τρίπολης

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα – Σούντγκρεν Δεληζήσης Ρόουζ Γκάνεα – Τζέγκο Σάσα (90’+3’ Σάκιτς) – Μαντσίνι (58’ Σάντε Σίλβα) Μπρούνο (90’+3’ Μπαγκαλιάνης) Γκάμα Μπερτόλιο (83’ Μπρούνο) – Μήτρογλου (58’ Μάνος).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος – Κώτσιρας Καστάνιο Σουάρεθ Άλβαρες – Μουνάφο (73’ Ιγκλέσιας) Βαλιέντε – Τιλίκα (73’ Ρίτζις) Σίτο (59’ Ριέρα) Φερνάντεθ (59’ Αλί Μπαμπά) – Μπαράλες.

 

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις