Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Άρης: Εξελίξεις για το νέο γήπεδο – Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη

Άρης: Εξελίξεις για το νέο γήπεδο – Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη

Τις δυνάμεις τους ενώνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς προκειμένου να τρέξει το μεγάλο πρότζεκτ που αφορά την κατασκευή του νέου γηπέδου του Άρη στην περιοχή της Πυλαίας αλλά και τη δημιουργία ενός πνεύμονα πρασίνου για τους πολίτες στην Χαριλάου.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, στη σημερινή σύσκεψη συμφωνήθηκε να προχωρήσει το πρότζεκτ όπως είχε επεξεργαστεί όλο αυτό το διάστημα. “Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα αναλάβει το κόστος της ανάπλασης του γηπέδου του Άρη εκεί που βρίσκεται σήμερα στη Χαριλάου και θα αναλάβει, επίσης, την ανάπλαση των δημοσίων υποδομών εκεί όπου θα κατασκευαστεί το νέο γήπεδο “, έκανε γνωστό ο κ. Τζιτζικώστας.

Σύμφωνα με το grtimes, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στον οποίο ανήκει η περιοχή του σημερινού γηπέδου του Άρη και ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη στον οποίο ανήκει η περιοχή που θα πάει το γήπεδο, συμφώνησαν απόλυτα στους βασικούς άξονες που είχαν τεθεί από την πρώτη στιγμή, όπως είπε στη συνέχεια.

“Είναι ένα πολύ σημαντικό και εμβληματικό πρότζεκτ το οποίο δε θα αναβαθμίζει μόνο της αθλητικές υποδομές της πόλης αλλά θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας”, τόνισε.

Όπως εξήγησε ο κ. Τζιτζικώστας, το σημείο που ανήκει στο Δήμο Θεσσαλονίκης θα δημιουργηθεί μια έκταση πρασίνου προς χρήση για τους πολίτες, χώροι στάθμευσης και θα αναβαθμιστεί η ευρύτερη περιοχή της Χαριλάου. Ακόμα, στη περιοχή που θα πάει το γήπεδο, θα δημιουργηθούν εμπορικά καταστήματα, πάρκο και άλλα τα οποία θα παρουσιαστούν στη συνέχεια.

Ο ίδιος τόνισε ότι αυτό που έχει μεγάλη σημασία και συμφωνούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι ότι, πρώτον θα δημιουργηθεί μνημείο συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στο πρότζεκτ, δεύτερον, θα διαμορφωθεί μια ειδική ομάδα με εκπροσώπους από κάθε φορέα και την ομάδα του Άρη που θα παρακολουθεί την εξέλιξη των εργασιών και, τρίτον ξεκινούν οι μελέτες οι οποίες υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο Φεβρουάριο.

Για ένα πρότζεκτ το οποίο θα αναβαθμίσει την περιοχή μίλησε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, λέγοντας ότι “χαιρόμαστε που θα υποδεχθούν ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό γήπεδο για την ιστορική ομάδα του Άρη”, σημειώνοντας ότι θα δημιουργηθεί ένα εμπορικό πάρκο αναψυχής, το οποίο συμβαδίζει με τους σχεδιασμούς του δήμου για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Πυλαίας.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, τόνισε πως προφανώς ο δήμος συναινεί και θα ενώσει τις δυνάμεις του με τους υπόλοιπους φορείς.

“Ο χώρος του σημερινού γηπέδου του Άρη θα αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό πνεύμονα πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού”, σημείωσε.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του ΑΣ ΑΡΗΣ, Λευτέρης Αρβανίτης, ανέφερε ότι “σήμερα προτείναμε και έγινε δεκτό, να υπογραφεί ένα μνημόνιο συναντίληψης. Ελπίζουμε να προχωρήσει γρήγορα το πρότζεκτ και από εδώ και πέρα, πολύ δουλειά και λίγα λόγια”.

Στη σύσκεψη που ξεκίνησε στις 10.30 συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, οι πρόεδροι της ΠΑΕ και του ΑΣ ΑΡΗΣ, Θόδωρος Καρυπίδη και Λευτέρη Αρβανίτη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις