Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Άρης – Ιωνικός 2-1: Από τις αποδοκιμασίες στην ανατροπή

Άρης – Ιωνικός 2-1: Από τις αποδοκιμασίες στην ανατροπή
Intime.gr

Ο Άρης άκουσε την… οργή της εξέδρας, μετά το 0-1 του Ιωνικού και έβγαλε αντίδραση. Οι Θεσσαλονικείς επέστρεψαν στα “τρίποντα” στη Super league 1, επικρατώντας με 2-1.

Ο Άρης επέστρεψε έτσι στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από δυο αγωνιστικές και έφτασε τους 13 βαθμούς και την 5η θέση. Την ίδια στιγμή, ο Ιωνικός παρέμεινε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League 1, χωρίς να έχει ακόμα “τρίποντο”.

Ο Ιωνικός έδειξε πολύ καλή μεσοαμυντική εικόνα από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, κάνοντας τον Άρη να μην μπορεί να αναπτυχθεί σωστά κι έτσι να φτάσει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Κάποια μακρινά σουτ των γηπεδούχων δεν είχαν τύχη, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έψαχναν κάποια καλή αντεπίθεση.

Το ματς, πάντως, είχε καλό ρυθμό, ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας και στο 21′ έχασε την πρώτη του μεγάλη φάση. Ο Πάλμα έγινε κάτοχος της μπάλας στα όρια της περιοχής, έπιασε το συρτό σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Στη συνέχεια ακολούθησαν δυο φάσεις, που έγινε χρήση VAR για να οριστικοποιηθεί η σχετική απόφαση του διαιτητή. Στο 25′ έγινε έλεγχος για χέρι -και πέναλτι- του Μύγα, σε εκτέλεση κόρνερ, αλλά τόσο ο διαιτητής όσο και το VAR δεν έδωσαν κάτι. Στο 30′ οι γηπεδούχοι σκόραραν με τον Καμάτσο, αλλά ο Οντουμπάτζο ήταν εκτεθειμένος. Τόσο ο Παπαπέτρου, όσο και η… τεχνολογία, ακύρωσαν το γκολ.

Το φινάλε του πρώτου μέρους όμως “έκρυβε” γκολ για τον Ιωνικό. Στο 42′ και μετά από κομπίνα στο κόρνερ, ο Λοβέρα έπιασε το σουτ από τα όρια της περιοχής, ο Κουέστα έδιωξε αρχικά αλλά ο Μάντζης πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 0-1 σε κενή εστία. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με την… εξέδρα να αποδοκιμάζει τους γηπεδούχους. Να αναφέρουμε ότι αμέσως μετά το γκολ, ο Μαντσίνι έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Ο Άρης έδειξε νευρικό πρόσωπο και στην επανάληψη, σε αντίθεση με τον Ιωνικό που έδειξε να παίζει με… αέρα και άνεση. Μάλιστα, στο 48′ οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Άοσμαν να σουτάρει από πολύ καλό σημείο μέσα από τη μεγάλη περιοχή πάνω στον Κουέστα. Λίγα λεπτά μετά, η ομάδα της Νίκαιας είδε τον Κάνιας να μην μπορεί να συνεχίσει και να γίνεται αλλαγή.

Ο Άρης ζήτησε -και πάλι- πέναλτι στο 55′, για ανατροπή του Ζερβίνιο, με το VAR να δικαιώνει και πάλι τον διαιτητή και να μην δίνει παράβαση. Τελικά, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ που έψαχναν στο 62′. Ο Οντουμπάτζο έδωσε στον Μαζικού, αυτός έκανε το παράλληλο γύρισμα μέσα από τη μεγάλη περιοχή και ο Ζερβινιό σε κενή εστία έκανε το 1-1. Φώναξαν για φάουλ στον Φαντιγκά στο ξεκίνημα της φάσης οι φιλοξενούμενοι αλλά δεν υπήρξε κάποια.. αντίδραση από το VAR

Ο Άρης πήρε… μπρος και ο Ιωνικός οπισθοχώρησε. Στο 73′ και σε χρονικό σημείο που οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, λόγω του τραυματισμού του Σάκιτς, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στο 2-1. Η σέντρα του Οντουμπάτζο, του βγήκε σε… ασίστ και ο Γκρέι -ο οποίος είχε μόλις μπει στο ματς- σκόραρε από κοντά, σπρώχνοντας την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα.

Το ματς κράτησε τον πολύ καλό του ρυθμό μέχρι τέλους, με τον ιωνικό να προσπαθεί να γίνει επικίνδυνος, αλλά να μην το καταφέρνει κι έτσι το “τρίποντο” να μένει στο “Βικελίδης”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις