Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Άρης – Κόλος Κοβαλίβκα: Ευρωπαϊκή τραγωδία! Οι “κίτρινοι” αποκλείστηκαν από το… άγνωστο

Άρης – Κόλος Κοβαλίβκα: Ευρωπαϊκή τραγωδία! Οι “κίτρινοι” αποκλείστηκαν από το… άγνωστο
ΦΩΤΟ Intime

Άδοξα και αναπάντεχα τέλειωσε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του Άρη, ο οποίος ηττήθηκε με 1-2 από την άσημη Κόλος Κοβαλίβκα και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Europa League

Μία “μαύρη” σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία του έγραψε ο Άρης, καθώς δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και αποκλείστηκε από την ουκρανική Κόλος Κοβαλίβκα στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League, αφού γνώρισε την ήττα με 1-2 στο ¨Κλεάνθης Βικελίδης”. 

Το ματς

Ο Άρης ξεκίνησε από το πρώτο λεπτό με διάθεση να πιέσει την Κόλος και να φτάσει στο γρήγορο γκολ που θα έδιωχνε το άγχος, αλλά παρά την καλή κυκλοφορία τα… χαλούσε στην τελική πάσα. Όσο περνούσε η ώρα οι Ουκρανοί “ξεμύτιζαν” αφού κρατούσαν το μηδέν και στο 22′ ο Ζοζούλια εντελώς αμαρκάριστος στο δεύτερο βρήκε… αέρα και ο Άρης γλίτωσε τα χειρότερα, ενώ στο 33′ ο Κουέστα κράτησε όρθιους τους “κίτρινους” πραγματοποιώντας μεγάλη επέμβαση σε εξ’ επαφής κεφαλιά του Σμιρνί. 

Η απάντηση του Άρη ήρθε στο 35′ με τον Ματίγια να “σημαδεύει” το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βόλιτσεκ με φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν σημειώθηκε άλλη αξιοσημείωτη φάση και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όμως ήρθε η ψυχρολουσία, αφού με κοντινή κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Νόβακ άνοιξε το σκορ και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην Κόλος στο 47′. Ο Άρης “πάγωσε” προσπάθησε να βγει μπροστά με ανορθόδοξο όμως τρόπο, αλλά παρ’ όλα αυτά βρήκε την ισοφάριση στο 55′ με φοβερό “κεραυνό” του Μπρούνο Γκάμα από τα όρια της περιοχής και έφερε το ματς στα ίσα.

Η εξέλιξη αυτή φάνηκε να δίνει… φτερά στους “κίτρινους” που άρχισαν να πιέζουν σε όλο το γήπεδο και στρίμωξαν την Κόλος στην περιοχή της, με αποτέλεσμα το δεύτερο γκολ να μοιάζει θέμα χρόνου, αλλά ξαφνικά ήρθε η… καταστροφή. 

Στο 63′ από σέντρα του Σμιρνί, ο Μπογκντάνοφ έκανε το σουτ, ο Κουέστα απέκρουσε αλλά στην επαναφορά ο Αντιούκ πέτυχε το 1-2! Το νέο φάουλ του Μπογκντάνοφ στο 69′ παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Ισπανό τερματοφύλακα του Άρη, με τον Ένινγκ να τα παίζει όλα για όλα περνώντας στο ματς τον Δημήτρη Μάνο αντί του Κριστιάν Γκάνεα. Ο Γιεβγέν Σελέζνιοφ, που είχε επίσης περάσει αλλαγή, αρχικά αστόχησε με το κεφάλι ενώ στη συνέχεια ανάγκασε με σουτ σε απόκρουση με τις γροθιές τον Κουέστα, με την Κόλος να απειλεί στις αντεπιθέσεις. Όπως και στο 83′ με τον τερματοφύλακα του Άρη να σταματάει τον Αντιούκ σε τετ α τετ. To “κύκνειο άσμα” του Άρη ήρθε όταν ο Ντάνιελ Μαντσίνι δεν βρήκε στόχο στο 92′, σε σουτ μέσα από την μικρή περιοχή και τελικά ο αποκλεισμός επισφραγίστηκε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Σάσα (78′ Μαντσίνι), Ρόουζ, Ντάτκοβιτς, Γκάνεα (69′ Μάνος), Τζέγκο, Ματίγια, Μπερτόγλιο, Φετφατζίδης, Γκάμα, Λόπεθ.

Κόλος Κοβαλίβκα (Ρουσλάν Κοστιούσιν): Βόλινετς, Ζοζούλια (50′ Μορόζκο), Γιαβρίς, Πετρόφ, Νόβακ, Γέμετς, Σμιρνί (88′ Κοστιούσιν), Μπογκντάνοφ, Ζαντόια, Αντιούκ, Λισένκο (64′ Σελέζνιοφ).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις