Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Άρης – Λαμία 0-0: Δεν σκοράρει κι απομακρύνεται από την εξάδα

Άρης – Λαμία 0-0: Δεν σκοράρει κι απομακρύνεται από την εξάδα
ΦΩΤΟ Intime

Ο Άρης δεν μπόρεσε για δεύτερο σερί παιχνίδι μέσα σε λίγες ημέρες να κερδίσει τη Λαμία στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έμεινε και πάλι στο 0-0 κόντρα στους Φθιώτες για την 19η αγωνιστική της Superleague κι έχασε κι άλλο έδαφος στη μάχη για την είσοδο στα πλέι οφ.

Αυτό ήταν το τέταρτο σερί παιχνίδι που ο Άρης δεν σκοράρει, με το κλίμα να βαραίνει στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι είναι ντεφορμέ και καλούνται να βρουν επιτέλους δίχτυα στον προημιτελικό του Κυπέλλου με τη Λαμία στη Φθιώτιδα (26/1), προκειμένου να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο ματς και το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, με τη Λαμία να χάνει τεράστια ευκαιρία για γκολ μόλις στο 8΄με τον Τιρόνε να πιάνει την κεφαλιά αμαρκάριστος στο δεύτερο δροκάρι από κοντά, αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον Σιαμπάνη.

Οι γηπεδούχοι είχαν τη δική τους καλή στιγμή στο 13′ με ένα γυριστό σουτ του Μπερτόγλιο, αλλά οι οι Λαμιώτες ήταν και πάλι αυτοί που έφθασαν πιο κοντά στο άνοιγμα του σκορ στο 16′. Από λάθος στην άμυνα του Άρη, ο Μπαγκουρά έφυγε στον κενό χώρο, αλλά βιάστηκε να πλασάρει βλέποντας τον Σιαμπάνη εκτός εστίας και έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Μία “ανάσα” από το γκολ βρέθηκε και ο Γκόλεμιτς στο 25′, αλλά η κεφαλιά του στην “καρδιά” της άμυνας των “κιτρίνων” μετά από κόρνερ, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στη συνέχεια ο Άρης πήρε τον έλεγχο του αγώνα και ήταν αυτός που “απείλησε” την εστία των φιλοξενούμενων. Στο 28′, από σέντρα του Σάσα από δεξιά, ο Μάνος έκανε ωραίο σουτ με τη μία στο πρώτο δοκάρι, αλλά αστόχησε για λίγο, ενώ αμέσως μετά, ο Ιτούρμπε δεν κατάφερε να σκοράρει με δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή.

Ο Παραγουανός επιθετικός έστειλε ελάχιστα άουτ και μία απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 35′, με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμείνει μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο Άρης όχι μόνο δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός, αλλά είδε τη Λαμία να δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. 

Στο 67′ ο Καραμάνος ξέφυγε από τον Τζέγκο, ωστόσο το πλασέ του ήταν αδύναμο και κατέληξε άουτ. Στο 81′ ο Μπανγκουρά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, καθώς αιφνιδιάστηκε, όντας ολομόναχος μέσα στην περιοχή, ενώ στο 90′ το σουτ του Αραμπούλι από καλή θέση, έφυγε ψηλά άουτ. Η Λαμία απείλησε και στο 94′, με τον Σιαμπάνη να αποκρούει δύσκολα σουτ του Τσούκαλου.

Το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους, με τον Άρη να χάνει κι άλλο έδαφος στη μάχη της πρώτης εξάδας, αλλά και να μένει για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι μέσα στο 2022 «άσφαιρος», σε Super League και Κύπελλο. Αντίθετα, η Λαμία πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει να μείνει μακριά από μπελάδες ενώ ανέβηκε και ψυχολογικά ενόψει του επαναληπτικού ανάμεσα στις δυο ομάδες την Τετάρτη (26/1, 21:30) για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Λούμορ (72’ Γκάνεα), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σάσα, Τζέγκο (69’ Ματίγια), Γκάμα, Ιτούρμπε (46’ Ματέο), Μπερτόγλιο (57’ Εντιαγέ), Μάνος (56’ Καμαρά).

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Προβυδάκης, Τζανδάρης, Μπεχαράνο, Καραμάνος (72’ Αραμπούλι), Ταϊρόν (77’ Νούνιες), Ρόμανιτς, Μπανγκουρά (90’+1’ Τσούκαλος), Σαραμαντάς.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις