Τετάρτη, 1 Μαΐ
21oC Αθήνα

Άρης – Νίκη Βόλου 3-0: Έτοιμος για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας με Νταρίντα και τρομερό γκολ του Σουλεϊμάνοφ

Άρης – Νίκη Βόλου 3-0: Έτοιμος για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας με Νταρίντα και τρομερό γκολ του Σουλεϊμάνοφ
Eurokinissi

Αν και δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης κατάφερε να επικρατήσει με 3-0 της Νίκης Βόλου στο “Βικελίδης” και να πάρει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Δυο τέρματα από τον Νταρίντα. Το VAR άλλαξε την απόφαση του επόπτη στο πρώτο τέρμα του Τσέχου. Τρομερό γκολ από τον Σουεϊμάνοφ πριν τη λήξη.

Ο Άρης βρέθηκε σε θέση επίθεσης από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, πίεσε τη Νίκη Βόλου και πλησίασε με χαρακτηριστική ευκολία τα αντίπαλα καρέ. Οι Θεσσαλονικείς δημιούργησαν ευκαιρίες, με κύριο εκφραστή τον Μορόν. Η πρώτη φάση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 25′, με τον Κουλεστα να μπλοκάρει το σουτ του Λίταινα.

Στο 30′ ο Άρης έφτασε στο γκολ,αλλά το VAR το ακύρωσε. Ύστερα από γέμισμα στην περιοχή της Νίκης Βόλου και μετά από πρώτη απομάκρυνση, ο Νταρίντα έπιασε μονοκόμματο σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, ο Μορόν -όντας εκτεθειμένος- κατά το γέμισμα “έφερε” την ακύρωση του τέρματος, κατά τον έλεγχο του VAR.

Στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους (40′), ο Άρης είδε τον Μορόν να βγάζει σε θέση τετ-α-τετ τον Φεράρι, αλλά ο αριστερός μπακ των Θεσσαλονικέων δεν έκανε καλό πλασέ.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε τρεις αλλαγές (Σουεϊμάνοφ, Βερστράτε και Οντουμπάτζο στις θέσεις των Φετφατζίδη, Ντουκουρέ και Μοντόγια). Στο 54′ ο Μορόν βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκαραβέλη.

Τελικά, στο 58′ είχαμε τη φάση που… άνοιξε το σκορ. Ο Σουλεϊμάνοφ πήρε την μπάλα από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ με το αριστερό, ο Γκαραβέλης απέκρουσε, ο Νταρίντα πήρε το “ριμπάουντ” και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο επόπτης ακύρωσε ως οφσάιντ το τέρμα, αλλά μετά τρία λεπτά το VAR άλλαξε την απόφαση και έδωσε γκολ, με τον Άρη να κάνει το 1-0.

Ο Σουλεϊμάνοφ πρωταγωνίστησε στα υπόλοιπα λεπτά, δίνοντας ώθηση στον Άρη, για ένα δεύτερο γκολ. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι ήταν… επιπόλαιοι στις επιθετικές τους προσπάθειες, ενώ ο Μορόν συνέχισε να είναι άστοχος. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, η Νίκη Βόλου προσπάθησε να βγάλει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο και να γίνει απειλητική, αλλά δεν μπόρεσε να φέρει σε δύσκολη θέση τους γηπεδούχους και δέχθηκε δυο ακόμα γκολ. Ο Νταρίντα έκανε το 2-0 στο στο 90+3, για να έρθει στο 90+6′ ο Σουλεϊμάνοφ και να “γράψει” το τελικό 3-0, με τρομερό φαλτσαριστό σουτ.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις