Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Άρης: Ο Χαριστέας “ανακοίνωσε” Ένινγκ! Αιχμές για τον καλοκαιρινό σχεδιασμό

Άρης: Ο Χαριστέας “ανακοίνωσε” Ένινγκ! Αιχμές για τον καλοκαιρινό σχεδιασμό
Intime

Εποχή… Μίκαελ Ένινγκ στην ΠΑΕ Άρης, αφού ο Άγγελος Χαριριστέας “ανακοίνωσε” τη συμφωνία των Θεσσαλονικέων με τον Γερμανό τεχνικό. Άφησε αιχμές για τον καλοκαιρινό σχεδιασμό των “κίτρινων”.

Την επιβεβαίωση της συμφωνίας που υπάρχει ανάμεσα στην ΠΑΕ Άρης και τον Μίκαελ Ένινγκ έδωσε ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος των Θεσσαλονικέων, Άγγελος Χαριστέας, κατά τη διάρκεια της απολογιστικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Ο 54χρονος προπονητής αναμένεται στη Θεσσαλονίκη, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να αναλάβει και επίσημα τα νέα του καθήκοντα. Ο Άγγελος Χαριστέας “χάραξε” -επίσης- την πολιτική του Άρη στην επικείμενη μετεγγραφική περίοδο, ενώ άφησε αιχμές για τον καλοκαιρινό σχεδιασμό της ομάδας.

Τα χαρακτηριστικά σημεία των δηλώσεων του αθλητικού διευθυντή του Άρη

Για τον Μίκαελ Ένινγκ…

“Είναι ο πρώτος που πήρα τηλέφωνο μετά την ήττα στο Βόλο, γιατί έχω δουλέψει μαζί του. Τον γνωρίζω αρκετό καιρό και τον τρόπο λειτουργίας του. Μου αρέσει και ήθελα να μάθω πρώτα τα παιδιά που απαρτίζουν την ομάδα και να δω αν ο εκάστοτε Μίκαελ είναι ιδανικός για την ομάδα. Γνωρίζοντας περισσότερο τους παίκτες, τόσο και πιο σίγουρος γινόμουν. Είχα σκοπό να μιλήσουμε περισσότερο για τον προπονητή όταν θα κάναμε την επίσημη παρουσίασή του, αλλά αφού το έφερε η κουβέντα…

Επειδή δεν τον γνωρίζετε, δεν είναι ένα όνομα που αστράφτει, δεν κάνει μπαμ, αλλά είναι ένας προπονητής με γερμανική νοοτροπία και κουλτούρα, μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες σε Μπουντεσλίγκα, οργάνωσε τις εθνικές ομάδες στη Γερμανία, έδινε τα διπλώματα στους προπονητές… Έχει κάνει μεγάλα πράγματα στην καριέρα του. Έχει συνεργαστεί στη Νυρεμβέργη με τον Πίτερ Χέρμαν ο οποίος είναι ο καλύτερος προπονητής μου στην καριέρα μου, από τον οποίο αποκόμισε πολλά πράγματα και ήταν από τους λόγους της εξέλιξής του.

Ένας προπονητής ο οποίος δούλεψε στο υψηλότερο επίπεδο, για μένα έχει όλα τα φόντα να δουλέψει στην Ελλάδα. Από την αρχή, όταν μπήκε το θέμα προπονητή κι έχουμε ρόστερ που τα ¾ αποτελείται από ξένους, το πρώτο μέλημα ήταν να έρθει ένας ξένος λόγω επικοινωνίας. Όχι ότι δεν πιστεύω στους Έλληνες, κάθε άλλο. Όταν όμως έχεις 20 ξένους, ο ξένος θα τους καταλάβει καλύτερα. Ο Μίκαελ είναι πανέξυπνος, γνωρίζει τέσσερις γλώσσες μεταξύ των οποίων και τα ισπανικά και θα χτίσει καλή επικοινωνία”.

Για τον καλοκαιρινό σχεδιασμό…

“Εγιναν τρανταχτά λάθη στον σχεδιασμό της ομάδας. Πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και το σταματώ εδώ. Τα περισσότερα λάθη και θετικά έχουν να κάνουν με παίκτες που ήρθαν και ενδεχομένως θα έπρεπε να έρθουν. Για μένα δεν είναι τόσο σημαντικό να πω τι έγινε. Στόχος μου είναι να δουλέψω με το υπάρχον υλικό. Να φτάσουν στο 100% των δυνατοτήτων τους. Φυσικά από κάποιους δεν είμαι ευχαριστημένος και θα αποφασίσουμε ανάλογα με αυτό που μας παρουσιάζουν καθημερινά. Από τα λάθη και τις επιλογές μου θα κριθώ στο μέλλον. Αλλά δεν θα κατηγορήσω ανθρώπους που δεν βρίσκονται σε αυτήν την αίθουσα. Πάνω από όλα είμαστε επαγγελματίες”.

Για το πώς θα κινηθεί ο Άρης στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου…

Ήδη έχουμε λίστα κι έχουμε μιλήσει. Δεν μου αρέσει να τρέχω, αλλά να προτρέχω γιατί δεν μου αρέσουν οι κινήσεις της τελευταίας στιγμής. Βλέπουμε παίκτες που μας ενδιαφέρουν, θα υπάρξουν προσθήκες και αποχωρήσεις. Είναι ένα πράγμα που το δουλεύουμε.

Δεν θέλω να αναφερθώ σε συγκεκριμένες θέσεις γιατί δεν είναι δίκαιο να προτρέξουμε από τη στιγμή που τώρα έρχεται ο νέος προπονητής. Πρέπει να τα συζητήσουμε μαζί του. Για να σας δώσω έναν μπούσουλα, θέλω να υπάρχει μεγαλύτερος εσωτερικός ανταγωνισμός. Να είναι 18 άτομα τουλάχιστον για να παίξουν στο βασικό σχήμα”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις