Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Άρης – ΟΦΗ: “Κίτρινη” καταιγίδα και ψυχωμένη ανατροπή

Άρης – ΟΦΗ: “Κίτρινη” καταιγίδα και ψυχωμένη ανατροπή
ΦΩΤΟ Intime

Ο Άρης ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση καθώς αν βρέθηκε πίσω στο σκορ επικράτησε  με 3-1 του ΟΦΗ στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για την πρεμιέρα των πλέι οφ της Superleague και απέκτησε προβάδισμα για την 5η θέση της βαθμολογίας.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπρούνο Γκάμα ο Άρης πήρε μία νίκη πολύ μεγάλης σημασίας, με 3-1, κόντρα στον ΟΦΗ, στην 1η αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague, ανατρέποντας το 0-1 που είχε διαμορφωθεί υπέρ των Κηρτικών οι οποίοι έμοιαζαν πολύ καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο.

Οι “κίτρινοι” έφτασαν έτσι τους 37 βαθμούς και πέρασαν μόνοι τους στην 5η θέση της βαθμολογίας αφήνοντας τον ΟΦΗ με 34 στην 6η θέση.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης ΕΔΩ

Το ματς

Τίποτα δεν θύμιζε ότι το πρωτάθλημα έχει διακοπεί στην αναμέτρηση μεταξύ Άρη και ΟΦΗ που άνοιξε την αυλαία των πλέι οφ της Superleague. Αφού οι δύο ομάδες, τίμησαν με τον δικό τους τρόπο τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και πήραν θέση ενάντια στον ρατσισμό πριν τη σέντρα, παρουσιάστηκαν ορεξάτες και με διάθεση να παίξουν ανοιχτό ποδόσφαιρο, παρά την κρισιμότητα του ματς, με αποτέλεσμα να υπάρξει από το ξεκίνημα γρήγορος ρυθμός.

Άρης και ΟΦΗ με μπλουζάκια “I Can’t Breathe” ενάντια στον ρατσισμό (pics)

Ο ΟΦΗ “χτυπούσε” στον ανοιχτό χώρο και δημιουργούσε ευκαιρίες, έχοντας παράλληλα πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και αφού ο Ναμπί δεν τα κατάφερε στο 19′, σουτάροντας πάνω στον Κουέστα μέσα από την περιοχή, ήρθε ο Σακόρ στο 21′ για να βάλει τους Κρητικούς μπροστά στο σκορ κάνοντας το 0-1.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να κυριαρχούν στο γήπεδο δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ των γηπεδούχων, με τον Μάνο να χάνει σπουδαία ευκαιρία για το 0-2 στέλνοντας άουτ τη μπάλα σε τετ-α-τετ στο 29ο λεπτό.

Ο Άρης ανέβασε από εκείνο το σημείο και έπειτα την πίεση, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία των Κρητικών, με αποτέλεσμα στο 42′ ο Ρόουζ να κλέψει τη μπάλα στο κέντρο να συνεργαστεί όμορφα με τον Φετφατζίδη και να γυρίσει τη μπάλα στην περιοχή, όπου ο Γκάμα σούταρε με δύναμη ισοφαρίζοντας σε 1-1, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ μπήκε και πάλι πιο δυνατά αλλά εξελικτικά ο ρυθμός έπεσε, αφού έκανε την εμφάνισή της η κούραση μετά από τόσους μήνες αποχής από την αγωνιστική δράση. Το απίστευτο γκολ-φάουλ του Μπρούνο Γκάμα στο 72′, με τη μπάλα να βρίσκει στη συμβολή των δοκαριών του Γουάλεϊ πριν καταλήξει στα δίχτυα, ήταν αυτό που “ξεκλείδωσε” την άμυνα των Κρητικών και έγειρε στην πλάστιγγα υπέρ των “κιτρίνων”. Στο 79′ ήρθε και το γκολ του Κόρχουτ, με πολύ δυνατό διαγώνιο σουτ εντός περιοχής, μετά από ασίστ του Φετφατζίδη, για λάβει τέλος η σεμνή τελετή.

Ο ΟΦΗ, που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις δικές του ευκαιρίες νωρίτερα, παρέδωσε… πνεύμα και πλην μίας καλής στιγμής του Σεμέδο, που πήγε να ξεγελάσει με “λόμπα” τον Κουέστα σε τετ-α-τετ στο 86′, δεν κατάφερε να απειλήσει ξανά, με το 3-1 να είναι το τελικό σκορ και τον Άρη να φτάνει τους 37 βαθμούς και να προσπερνά τους Κρητικούς, που έμειναν στους 34, παίρνοντας προβάδισμα για την 5η θέση.

Οι συνθέσεις του ματς

Άρης: Κουέστα, Ρόουζ, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Σόουζα (90’ Μπαγκαλιάνης), Βέλεθ, Σάσα (90’ Τόνσο), Φετφατζίδης (83’ Μπα), Λάρσον, Γκάμα (83’ Μαρτίνες), Ιντέγε (63’ Μαντσίνι)

ΟΦΗ: Γουάλεϊ, Κοροβέσης, Γιαννούλης, Κουτρουμπής, Μαρινάκης (85’ Μπράουν), Μεγιάδο (85’ Ζοάο Βίκτορ), Σακόρ (56’ Στάικος), Ναμπί (85’ Νοικοκυράκης), Σεμέδο, Νέιρα, Μάνος (65’ Φιγκεϊρέδο)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις