Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Άρης – Ολυμπιακός: Μπουχαλάκης ο πολυμήχανος, ο Κουέστα δεν πήρε χαμπάρι πως χάθηκε η πρόκριση (video)

Άρης – Ολυμπιακός: Μπουχαλάκης ο πολυμήχανος, ο Κουέστα δεν πήρε χαμπάρι πως χάθηκε η πρόκριση (video)
Intime.gr

Δεν… υπάρχει ο τρόπος που ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση! Ο Μπουχαλάκης «χτύπησε» τον Άρη και στο Κύπελλο με μια παμπόνηρη κίνηση στο 87′, ο Κουέστα έκανε τεράστια απροσεξία και οι Θεσσαλονικείς έχασαν μέσα από τα χέρια τους την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας (1-1), αφήνοντας τους Πειραιώτες να… περάσουν (είχαν και τη νίκη στο “Καραϊσκάκης” με 2-1).

Ο Άρης ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει την «αποκαθήλωση» του Ολυμπιακού στο Κύπελλο Ελλάδας, αλλά στο φινάλε… πικράθηκε! Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης κινήθηκε πανέξυπνα και ταχύτατα, εκμεταλλεύτηκε την απροσεξία του Κουέστα και άρπαξε από τα χέρια των Θεσσαλονικέων την πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός έφερε 1-1 στο «Κλ. Βικελίδης» και μετά το 2-1 στο «Καραϊσκάκης» πήρε το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Προηγήθηκαν οι «κίτρινοι» με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα, που αμφισβήτησαν οι φιλοξενούμενοι αλλά εγκρίθηκε από τον διαιτητή, Γκεστράνιους, μέσω on ield review..

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Λίγο πριν τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα, οι δυο ομάδες πλησίασαν στο γκολ! Ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το 0-1 στο 8’ με τον Κάιπερς, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Σάσα έστειλε την μπάλα άουτ, σουτάροντας από καλό σημείο.

Έχοντας την κατοχή της μπάλας, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να «χτίσουν» -με αρκετές πάσες- μια καλή επιθετική προσπάθεια. Άλλο… στιλ είχαν οι γηπεδούχοι, αμυνόμενοι αποτελεσματικά και παίζοντας γρήγορα, κάθε φορά που είχαν την μπάλα στα πόδια τους.

Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπόρεσε να μπει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Το ημίχρονο κύλησε χωρίς ευκαιρίες στις δυο εστίες και με χαμηλό ρυθμό. Ο Άρης έδειξε «σφυγμό» μόνο στο τελευταία λεπτά, όταν ο Μπρούνο Γκάμα ανέβασε «στροφές» και… βοήθησε τους Μαντσίνι και Μπερτόγλιο επιθετικά.

Ο Άρης έδειξε πιο επιθετική εικόνα στην επανάληψη και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 54’. Ο διαιτητής Γκεστρένιους έδωσε πέναλτι στον Άρη στο 50’, βλέποντας ανατροπή σε μαρκάρισμα του Ανδρούτσου στον Μπερτόγλιο. Ο Φινλανδός περίμενε το «τσεκ» του VAR αλλά τελικά πήγε και είδε ο ίδιος τη φάση σε on field review. Ο Γκεστράνιους δεν άλλαξε απόφαση και ο Μπρούνο Γκάμα έκανε το 1-0, δίνοντας στον Άρη σκορ πρόκρισης επί του Ολυμπιακού.

Βλέποντας πως χάνει την πρόκριση μέσα από τα χέρια του, ο Πέδρο Μαρτινς προχώρησε σε αλλαγές (αρχικά μπήκαν οι Μπρούμα, Φορτούνης και Εμβιλά ενώ αργότερα έριξε και Ελ Αραμπί – Καμαρά) παίζοντας… φουλ επίθεση. Διορθωτικές κινήσεις έκανε και ο Άκης Μάντζιος.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε μονότερμα τον Άρη μέχρι το φινάλε του ματς, οι Θεσσαλονικείος αμύνθηκαν μαζικά και τελικά το «πλήρωσαν» σε μια απίστευτη φάση στο 87’.

Ο Μπουχαλάκης… περίμενε δίπλα στο δοκάρι και δικαιώθηκε. Ο Κουέστα πήγε προς τη γραμμή της μεγάλης περιοχής άφησε την μπάλα στα πόδια του για να γεμίσει, ο Έλληνας μέσος ήρθε από πίσω –χωρίς να γίνει αντιληπτός- έκλεψε την μπάλα και σκόραρε σε κενή εστία, δίνοντας την πρόκριση στους Πειραιώτες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις