Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Άρης – Ολυμπιακός: «Πέταξαν» την ευκαιρία οι «κίτρινοι»

Άρης – Ολυμπιακός: «Πέταξαν» την ευκαιρία οι «κίτρινοι»
ΦΩΤΟ intime

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με πολλούς αναπληρωματικούς στο “Βικελίδης” και ο Άρης προηγήθηκε στο σκορ, αλλά η είσοδος των Φορτούνη και Χασάν έφερε μία τρομερή συνεργασία και το γκολ του αρχηγού των Πειραιωτών, που ισοφάρισε στο τελικό 1-1.

Οι “κίτρινοι” άνοιξαν το σκορ με τον Μάνο στο 14′, αλλά οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι στη συνέχεια και είχαν δύο δοκάρια πριν φέρουν το ματς στα ίσια στο 82′. Ο Άρης ήταν όμως αυτός που έφθασε πιο κοντά στη νίκη, αλλά ο Μπρούνο Γκάμα “πέταξε” δις την ευκαιρία, με χαμένο πέναλτι και δοκάρι στα τελευταία λεπτά.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ακόμη κι έτσι, η ομάδα του Άκη Μάντζιου έφθασε τους 59 βαθμούς και βρέθηκε στο +8 από τον Παναθηναϊκό και την 5η θέση, έστω και με ματς περισσότερο από τους “πράσινους”, κάνοντας ένα ακόμη “βήμα” προς την Ευρώπη. Βαθμός γοήτρου για τον Ολυμπιακό, που έχει ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο στη Superleague.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο ματς και μόλις στο 2ο λεπτό είχαν χάσει από μία ευκαιρία έκαστη. Ο Άρης είδε τον Μαντσίνι να “κόβεται” την τελευταία στιγμή από τον Ρέαμπτσιουκ πριν πλασάρει απέναντι από τον Τζολάκη και στη συνέχεια της φάσης, ο Ντρέγκερ με προσωπική ενέργεια και γύρισμα από δεξιά, ανάγκασε τον Μπελανουάν να διώξει πάνω στο δοκάρι της ομάδας του.

 

Ο Μαντσίνι είχε στο 7′ και νέα ενέργεια στην “πλάτη” της άμυνας του Ολυμπιακού, αλλά το διαγώνιο σουτ του μπλόκαρε ο νεαρός τερματοφύλακας των Πειραιωτών. Το γκολ ήρθε όμως για τους “κίτρινους” στο 14′ έστω κι αν η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα. Από γύρισμα του Σάσα από δεξιά, ο Μάνος μετά κι από απόκρουση του Τζολάκη την έστειλε προς την εστία και μετά τον έλεγχο του VAR επιβεβαιώθηκε ότι πέρασε τη γραμμή πριν τη διώξει ο γκολκίπερ των “ερυθρόλευκων”, για το 1-0 στο ματς.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πήρε στη συνέχεια τον έλεγχο του αγώνα και δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Στο 20′ όμως ο Κάιπερς σημάδεψε το κάθετο δοκάρι, αφού πέρασε και τον Κουέστα, ενώ στο 35′ ο Βρουσάι δεν κατάφερε να πάρει σωστά την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, μετά από σέντρα ακριβείας του Ντρέγκερ.

 

Το 1-0 έμεινε έτσι μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με την εικόνα να μην αλλάζει ούτε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Στο 52′ ο Ολυμπιακός έφθασε ξανά στο γκολ, με τον Ραντζέλοβιτς να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ, αλλά να μην καταφέρνει να “τσιμπήσει” την μπάλα προ του Κουέστα.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να “πιέζουν” για την ισοφάριση, αλλά τα σουτ του Ραντζέλοβιτς και Τιάγκο Σίλβα δεν βρήκαν το στόχο και ο Πέδρο Μαρτίνς άρχισε να ρίχνει στο ματς βασικούς για να βρει ένα γκολ. Ο Άρης ήταν όμως αυτός που έφθασε πιο κοντά στο 71′, όταν από ενέργεια του Σίλβα στην αντεπίθεση, ο Σάσα πλάσαρε από καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

 

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τελικά με ένα φοβερό συνδυασμό των Χασάν και Φορτούνη, με τον πρώτο να βρίσκει με πλάτη στην εστία τον αρχηγό των Πειραιωτών, ο οποίος με άψογο πλασέ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 στο ματς.

 

Στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα όμως, ο Άρη θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, με τον Μπρούνο Γκάμα να χάνει διπλή τεράστια ευκαιρία για γκολ. Ο Πορτογάλος αστόχησε στο 88′ σε πέναλτι που κέρδισε ο Ματέο Γκαρσία από τον Τιάγκο Σίλβα, ενώ αμέσως μετά έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών του Τζολάκη, με πλασέ από το ύψος της περιοχής.

 

Το 1-1 έμεινε έτσι μέχρι τέλους, με τον Ολυμπιακό να παίρνει ένα βαθμό για το… γόητρό του, αφού έχει κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα και τον Άρη να φθάνει τους 59 βαθμούς και το +8 από την 5η θέση και τον Παναθηναϊκό.

Οι συνθέσεις στο Άρης – Ολυμπιακός

Άρης: Κουέστα, Σάκιτς, Σούντγκρεν, Δεληζήσης (39’ λ.τρ. Ροζ), Μπεναλουάν, Τζέγκο (80’ Ματέο Γκαρσία), Σάσα, Μαντσίνι (80’ Ιωάννου), Μπρούνο Γκάμα, Μπερτόλιο (69’ Ματίγια), Μάνος (69’ Σάντε Σίλβα).

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ντρέγκερ (77’ Καλογερόπουλος), Σεμέδο, Εμβιλά, Ρέαμπτσιουκ, Τιάγκο Σίλβα, Σουρλής (77’ Μπουχαλάκης), Βρουσάι (68’ Χασάν), Βαλμπουενά (68’ Φορτούνης), Ραντζέλοβιτς, Κάιπερς (77’ Ελ Αραμπί).

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις