Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Άρης – Παναθηναϊκός: Χ-αμένοι και οι δύο στο «Βικελίδης»

Άρης – Παναθηναϊκός: Χ-αμένοι και οι δύο στο «Βικελίδης»
ΦΩΤΟ intime

Άρης και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0 στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για την 9η αγωνιστική των play off της Superleague, με καμία από τις δύο ομάδες να μην είναι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα.

Οι “κίτρινοι” ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια και έχασαν περισσότερες ευκαιρίες για ένα γκολ, ενώ οι “πράσινοι” έμειναν και με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Πούγγουρα με απευθείας κόκκινη κάρτα στο71′ για τσακωμό εκτός φάσης με τον Μαντσίνι.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Άρης δεν κατάφερε έτσι να “καθαρίσει” με την 3η θέση της βαθμολογίας, την ώρα που ο Παναθηναϊκός απέτυχε να πάρει ξανά τη νίκη και με τον Συλαϊδόπουλο στον πάγκο του.

Το παιχνίδι

Το ματς στο “Βικελίδης” ήταν “ανοιχτό” από τα πρώτα λεπτά, με τον Άρη να “απειλεί” πρώτος με ένα άστοχο σουτ του Σάκιτς στο 12′ και τον Παναθηναϊκό να “απαντά” με μία καλή τελική του Καρλίτος, που ανάγκασε τον Καρλίτος να πέσει και να μπλοκάρει στη γωνία του.

Η πρώτη σημαντική στιγμή στο ματς ήρθε πάντως στο 26′ για τους “πράσινους”, με τον Μακέντα να κάνει την κάθετη προς τον Χατζηγιοβάνη και αυτόν να διαβάζει με ντρίμπλα παίκτη και τερματοφύλακα, αλλά να κάνει κακό πλασέ, δίνοντας την ευκαιρία στον Σάσα να κόψει πριν την εστία.

 

Ακολούθησαν τρεις ευκαιρίες για τους “κίτρινους” στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου. Στο 34′ ο Σάσα με σουτ με τη μία, έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στο 40′ ο Δεληζήσης έκανε κακή κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 43′ ο Μαντσίνι πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια, με τον Διούδη εξουδετερωμένο.

Οι δύο ομάδες πήγαν έτσι με το 0-0 στην ανάπαυλα. Ο Άρης συνέχισε να “πιέζει” όμως και στο δεύτερο ημίχρονο και μόλις στο 46′, από λάθος του Σένκεφελντ, ο Μαντσίνι βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά με προβολή έστειλε την μπάλα ξανά ψηλά.

 

Ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία έχασαν οι “κίτρινοι” στο 68′, με τον Μπρούνο Γκάμα να εκτελεί απευθείας ένα φάουλ σε καλή θέση και να στέλνει την μπάλα στο “γάμα” του Διούδη, ο οποίος εκτινάχθηκε όμως και απέκρουσε με υπερένταση.

Αμέσως μετά δε, οι “πράσινοι” έμειναν και με 10 παίκτες, καθώς ο Πούγγουρας έπιασε από τον λαιμό τον Μαντσίνι και ο διαιτητής του έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα, αποβάλλοντάς τον από το ματς. 

 

Ο Παναθηναϊκός είχε πάντως στη συνέχεια μία καλή ευκαιρία με τον Βιγιαφάνιες, για να… παγώσει τον Άρη, αλλά η κεφαλιά του Αργεντινού πέρασε άουτ στο 79′. Οι γηπεδούχοι “πίεσαν” στο τέλος για ένα γκολ, όμως ο Διούδης είπε “όχι” σε δύο περιπτώσεις και το 0-0 έμεινε μέρχι τέλους.

Ο Άρης δεν κατάφερε έτσι να εκμεταλλευτεί την απώλεια βαθμών της ΑΕΚ και να εξασφαλίσει την 3η θέση της βαθμολογίας, παρέμεινε όμως σε αυτή και στο +1 από την Ένωση. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός συνέχισε την κακή παρουσία του στα play off, όπου έχει πια μόλις μία νίκη μετά από εννιά αγώνες.

Οι συνθέσεις στο Άρης – Παναθηναϊκός

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς (84’ Σούντγκρεν), Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια, Μαντσίνι (79’ Μπρούνο), Μπερτόγλιο (64’ Γκάμα), Γκαρσία, Μάνος.

Παναθηναϊκός (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ (53’ Σάντσες), Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Χατζηγιοβάνης (63’ Ιωαννίδης), Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ (76’ Μπουζούκης), Βιγιαφάνιες, Μακέντα (75’ Καραγιάννης), Καρλίτος (64’

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις