Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Άρης – ΠΑΟΚ: “Σβηστή” επικράτηση ο “δικέφαλος”! Ντέρμπι στα… χαρτιά

Άρης – ΠΑΟΚ: “Σβηστή” επικράτηση ο “δικέφαλος”! Ντέρμπι στα… χαρτιά
Intime.gr

Ο Άρης έδωσε τη “μάχη” του, αλλά ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ εύκολα στη νίκη μέσα στο “Κλ. Βικελίδης” (2-0) σε ματς για την 4η αγωνιστική των play off της Superleague. Έχασαν πέναλτι στο 2′ και κλασικές ευκαιρίες οι φιλοξενούμενοι. Σημαντικά αμυντικά προβλήματα έβγαλαν οι “κίτρινοι”.

Όσο κι αν προσπάθησε, ο Άρης δεν μπορούσε να “χτυπήσει” τον ΠΑΟΚ. Ο “δικέφαλος του Βορρά” βρήκε μπροστά του ένα πολύ καλό Κουέστα (έδιωξε και πέναλτι ο Ισπανός πορτιέρε μόλις στο 2′) αλλά έφυγε τελικά πολύ εύκολα με το “τρίποντο” από το “Κλ. Βικελίδης” (2-0).

Ο ΠΑΟΚ έφτασε με τη νίκη αυτή τους 59 βαθμούς και θα περιμένει γκέλα της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, για να μείνει μόνος στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, λίγες ημέρες πριν την υποδεχθεί στην Τούμπα.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ… δυνατό τρόπο! Μόλις στα 45′ δευτερόλεπτα μετά τη “σέντρα”, ο Μπίσεσβαρ έκανε την μπαλιά για τον Στοχ και ο Μπα -στην προσπάθεια του να μπει στη φάση και να κόψει- έκανε χέρι και πέναλτι. Ο Μπίσεσβαρ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Κουέστα έπεσε στη σωστή μεριά και έδιωξε. Ο Ισπανός έδειξε ετοιμότητα και στη φάση του 10′, νικώντας τον Ολλανδό μέσο σε τετ-α-τετ.

Μάτος και Γιαννούλης κέρδισαν μέτρα, βοηθώντας στις επιθέσεις του ΠΑΟΚ. Ο δεύτερος είχε μάλιστα και ένα καλό σουτ στο 12′, με τον Κουλεστα να το βγάζει με το ένα χέρι. Ο Άρης προσπάθησε να φτιάξει τις προσπάθειες του από τις πτέρυγες (κυρίως από τα αριστερά με τον Κόρχουτ) και είδε τον Πασχαλάκη να διώχνει σε κόρνερ το κοντινό σουτ του Γκάμα.

Ο Άρης έδειξε πρόβλημα μεσοαμυντικό, με τον Μπα να βγάζει… αδυναμίες και να μην λειτουργεί σωστά δίπλα στον Δεληζήδη αλλά ούτε και στο δεξί άκρο της άμυνας. Στο 28′ ο Πασχαλάκης έκανε το βολέ, ο Γάλλος δεν μπόρεσε να κοντράρει στην ταχύτητα τον Σφιντέρσκι, που μπήκε στην περιοχή του Κουέστα, αλλά -υπό πίεση- δεν μπόρεσε να κάνει δυνατό πλασέ. Η υπεροχή του ΠΑΟΚ καρποφόρησε τελικά στο 36′. Ο Στοχ εκτέλεσε υποδειγματικά ένα φάουλ, ο Βαρέλα εντελώς αμαρκάριστος δεν είχε πρόβλημα να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά (0-1).

Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Άρης προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσα, αλλά είδε τον Πασχαλάκη να διώχνει τα σουτ των “κίτρινων”. Στο τελευταίο λεπτό του έξτρα χρόνου όμως, οι γηπεδούχοι έδειξαν και πάλι πρόβλημα στο να αντιμετωπίσουν το γρήγορο και κάθετο ποδόσφαιρο. Ο Μπίσεσβαρ έβγαλε τον Σφιντέρσκι τετ-α-τετ με τον Κουέστα και Πολωνός αυτή τη φορά βγήκε.. νικητής, κάνοντας το 0-2.

Ο Άρης μπήκε στην επανάληψη με διάθεση να επιτεθεί, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που ήθελε να διαχειριστεί την πρωτοπορία του στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, ενώ οι αντεπιθέσεις τους ήταν πολύ καλές. Η ομάδα του Φερέιρα έπαιξε με άνεση από το 60′ και μετά, ενώ ο Στοχ είχε καλή συνεργασία με τον Σφιντέρσκι, που όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουέστα.

Το παιχνίδι κύλησε έτσι μέχρι το φινάλε του, με τον ΠΑΟΚ να μην χάνει τον έλεγχο του, τον Άρη να μην κάνει ούτε μια αλλαγή (!) και το “δικέφαλο του Βορρά” να φεύγει με αυτή την εύκολη νίκη από το “Κλ. Βικελίδης”. Οι “κίτρινοι” ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, αφού ο Δεληζήσης είδε κόκκινη κάρτα, ανατρέποντας ως τελευταίος παίκτης τον Άκπομ.

Οι συνθέσεις

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Δεληζήσης, Μπα, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα, Μαντσίνι, Τόνσο, Ιντέγε.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (90+3΄ Μιχαηλίδης), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Εσίτι, Μπίσεσβαρ (86΄ Λημνιός), Τζόλης (81΄ Ροντρίγκο), Στοχ (86΄ Τσιγγάρας), Σφιντέρσκι (81΄ Άκπομ).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις