Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Άρης: Θέλει νέο γήπεδο 30.000 θέσεων στον χώρο του «Βικελίδης»

Άρης: Θέλει νέο γήπεδο 30.000 θέσεων στον χώρο του «Βικελίδης»
Intime.gr

Την αποκάλυψη για το νέο γήπεδο που θέλει να δημιουργήσει η ΠΑΕ Άρης, έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης υποδομών Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρης Μπίλιας

Ο Άρης προσπαθεί να… τρέξει τις εξελίξεις για τη δημιουργία νέου γηπέδου, θέμα που -μεταξύ άλλων συζητήθηκε τη Δευτέρα (06.09.2021) στην επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της «κίτρινης» ΠΑΕ, Θεόδωρος Καρυπίδης και ο πρόεδρος του Α.Σ. Λευτέρης Αρβανίτης

Σύμφωνα όμως με όσα ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης υποδομών Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρης Μπίλιας, ο Άρης θέλει να δημιουργήσει νέο γήπεδο χωρητικότητας 30.000 θέσεων στον χώρο που βρίσκεται το «Κλεάνθης Βικελίδης», επισημαίνοντας όμως ότι το πλάνο αυτό είναι δύσκολο σε αυτά τα στρέμματα που «κατέχει» τώρα το γήπεδο των κίτρινων.

«Υπάρχει ανάγκη για επέκταση των δραστηριοτήτων του ΑΣ Άρης, αλλά και επιθυμία της ΠΑΕ Άρης για γήπεδο 30.000 θέσεων που είναι δύσκολο σε αυτά τα στρέμματα που είναι τώρα το Κλ.Βικελίδης», ανέφερε, μιλώντας στο Metrosport.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μπίλιας ανέφερε για το πρότζεκτ του νέου γηπέδου:

«Είναι κάτι το οποίο το επεξεργαστήκαμε μαζί με τον Τάκη τον Δούμα εδώ και έξι μήνες. Ο ΑΣ και η ΠΑΕ Αρης θέλουν να φτιάξουν ένα νέο γήπεδο. Έχοντας την εμπειρία των 30 ετών στο επάγγελμα αλλά και την Ευρώπη που παρακολουθούμε τι γίνεται, όλοι αναζητούν οικόπεδα εκτός αστικού ιστού. Η Θεσσαλονίκη έχει πρόβλημα κοινόχρηστων χώρων. Υπάρχει ανάγκη για επέκταση των δραστηριοτήτων του ΑΣ Αρης, αλλά και επιθυμία της ΠΑΕ Αρης για γήπεδο 30.000 θέσεων που είναι δύσκολο σε αυτά τα στρέμματα που είναι τώρα το Κλ.Βικελίδης.

Είδαμε ότι υπάρχει η έκταση του ΟΑΕΔ στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, είναι 170 στρέμματα. Είδαμε πως αυτό μπορεί να υλοποιηθεί. Ο Περιφερειάρχης το υιοθέτησε αμέσως και οι άνθρωποι του Αρη δέχθηκαν με χαρά την πρότασή μας. Στα τέλη Μαΐου κάναμε μια συζήτηση με τον κ.Γεραπετρίτη, μοιραστήκαμε την ιδέα μαζί του, κάναμε συζητήσεις για το πόσο εφικτό είναι να γίνει.

Στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ενημερώσαμε με τον Τζιτζικώστα και είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί να γίνει χωρίς προβλήματα. Στην περιοχή του Χαριλάου θα γίνει ένα πάρκο 20 στρεμμάτων, αν συνδυαστεί με το πάρκο της Νέας Ελβετίας, μπορεί να γίνει ένα υπερπάρκο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Είμαστε μία από τις πόλεις με τον χειρότερο συντελεστή πρασίνου ανά κάτοικο και θα βοηθήσει αυτό που θα γίνει. Ο Πρωθυπουργός είπε πως το πρότζεκτ του Αρη έχει λιγότερες δυσκολίες από αυτό του Παναθηναϊκού. Εχουν ενημερωθεί οι κ.κ. Αρβανίτης και Καρυπίδης. Υπάρχουν δύο πηγές χρηματοδότησης, ένα ιδιώτης που θα πάρει κάποια κτίρια, αλλά και ο Αρης δικαιούται συμμετοχή από το κράτος για το οικόπεδο στο σημερινό «Κλ.Βικελίδης». Το επόμενο διάστημα πρέπει να δούμε τα επόμενα βήματα για να έχουμε σύντομα νέα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις