Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Άρνηση και από την Σουηδία να αγωνιστεί με την Ρωσία στα μπαράζ του Μουντιάλ

Άρνηση και από την Σουηδία να αγωνιστεί με την Ρωσία στα μπαράζ του Μουντιάλ
ΦΩΤΟ Intime

Η Σουηδία έγινε η δεύτερη χώρα μετά την Πολωνία που ανακοίνωσε μέσω της ομοσπονδίας της πως η εθνική της ομάδα ποδοσφαίρου δεν πρόκειται να αγωνιστεί με την Ρωσία στα μπαράζ του Μουντιάλ 2022

Μετά την Πολωνία, και η Σουηδία γνωστοποίησε ότι αρνείται να αντιμετωπίσει τη Ρωσία, στα επικείμενα μπαράζ πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, εξαιτίας της εισβολής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία. «Ό,τι κι αν αποφασίσει η FIFA, εμείς δεν θα παίξουμε εναντίον της Ρωσίας τον Μάρτιο», ξεκαθαρίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σουηδίας, Καρλ-Ερικ Νίλσον.

Η Πολωνία, που πρόκειται να παίξει εκτός έδρας με τη Ρωσία στον ημιτελικό των πλέι-οφ, στις 24/3, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι αρνείται να δώσει τον αγώνα, ζητώντας από τη FIFA να προχωρήσει σε αποκλεισμό της ρωσικής εθνικής ομάδας. Ο νικητής του εν λόγω αγώνα θα υποδεχθεί στη συνέχεια τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στη Σουηδία και την Τσεχία, διεκδικώντας ένα εισιτήριο για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Η ανακοίνωση τη Π.Ο της Σουηδίας

«Η Σουηδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε ότι η εθνική ανδρών της Σουηδίας δεν θα συμμετάσχει σε πιθανό πλέι οφ κόντρα στη Ρωσία, ανεξαρτήτως του πού θα διεξαχθεί ο αγώνας. Το συμβόλαιο της ομοσπονδίας επίσης καλεί τη FIFA να ακυρώσει τα πλέι οφ του Μαρτίου στα οποία θα συμμετάσχει η Ρωσία.

“Η παράνομη και βαθιά άδικη εισβολή στην Ουκρανία αυτήν τη στιγμή καθιστά αδύνατες όλες τις ποδοσφαιρικές συνδιαλλαγές με τη Ρωσία. Γι’ αυτό καλούμε τη FIFA να αποφασίσει ότι τα πλέι οφ του Μαρτίου στα οποία συμμετέχει η Ρωσία να ακυρωθούν. Αλλά ανεξαρτήτως του τι θα επιλέξει να κάνει η FIFA, δεν θα αγωνιστούμε κόντρα στη Ρωσία τον Μάρτιο. Μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι η FIFA δεν θα μας ακούσει. Η Ρωσία δεν μπορεί να συμμετάσχει όσο συνεχίζεται αυτή η τρέλα”, δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Σουηδίας, Καρλ Έρικ Νίλσον.

Σύμφωνα με το παρόν πλάνο, η Ρωσία θα αντιμετωπίσει την Πολωνία στη Μόσχα στις 24 Μαρτίου. Η Σουηδία συναντά την Τσεχία στη “Φρεντς Αρένα” την ίδια ημερομηνία. Αν η Ρωσία νικήσει, η νικήτρια ομάδα θα τη συναντήσει στη Μόσχα στις 29 Μαρτίου.

Πλέον των ηθικών λόγων, οι οποίοι από μόνοι τους είναι αρκετοί, κάποιος μπορεί επίσης να αναρωτηθεί πώς θα υπάρξουν εγγυήσεις ότι οι αγώνες όπου θα συμμετάσχει η Ρωσία θα είναι ασφαλείς με τη δεδομένη κατάσταση -ακόμα κι αν διεξαχθούν σε ουδέτερο έδαφος.

Ο Υπουργός Αθλητισμού της Σουηδίας, Άντερς Ίγκεμαν, μίλησε νωρίτερα σήμερα για την κατάσταση ύστερα απ’ την εισβολή της Ρωσίας: “Όσο συνεχίζεται η ρωσική αγριότητα, θέλω η Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει μια απόφαση ότι δεν θα έχουμε συμμετοχή σε διοργανώσεις στη Ρωσία και θα αποκλείσουμε όλους τους επαγγελματίες Ρώσους να ασκούν το επάγγελμά τους σε άλλες χώρες»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις