Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1: Πλησίασε το Champions League και έβαλε σε κίνδυνο τους «κόκκινους διάβολους»

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1: Πλησίασε το Champions League και έβαλε σε κίνδυνο τους «κόκκινους διάβολους»
Reuters

Μετά από ένα χρόνο απουσίας, η Άρσεναλ είναι πολύ κοντά στο να επιστρέψει στην Ευρώπη και στα… σαλόνια του Champions League. Την ίδια στιγμή, η νίκη των Λονδρέζων (3-1) επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τους «κόκκινους διαβόλους», ακόμα και για την έξοδο τους στο Conference League.

Η Άρσεναλ νίκησε εντός έδρας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-1, σε ματς για την 34η αγωνιστική στην Premier League και έφτασε τους 60 βαθμούς (4η θέση) έχοντας δώσει 33 ματς. Απ’ τη μεριά τους, οι «κόκκινοι διάβολοι» παρέμειναν με 54 βαθμούς και (έχοντας δώσει 34 ματς) βρίσκονται στο -6 από τους «κανονιέρηδες» που αυτή τη στιγμή έχουν την τελευταία θέση που οδηγεί στο Champions League, στο -3 από την Τότεναμ (έχει δώσει 32 ματς) ενώ νιώθουν την… ανάσα των Γουέστ Χαμ (52 βαθμοί) και Γουλβς (49 βαθμοί) που όμως «χρωστάνε» ματς.

Η Άρσεναλ μπήκε με ιδανικό τρόπο στο ματς, αφού μόλις στο 3’ έκανε το 1-0 με σκόρερ τον Ταβάρες. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε στη συνέχεια ευκαιρίες για να σκοράρει και τελικά δέχθηκε το 2-0 με… περιπέτεια.

Μετά από κάθετη πάσα του Έντεγκααρντ στο 28’ και διεκδίκηση της μπάλας από τον Σακά, η μπάλα έφτασε στον Ενκέτια που με πλασέ νίκησε τον Ντε Χέα. Με παρέμβαση του VAR το γκολ δεν μέτρησε, αλλά δόθηκε πέναλτι υπέρ των «κανονιέρηδων» σε ανατροπή του Σακά από τον Τέλες. Ο παίκτης που το κέρδισε ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-0 για τους Λονδρέζους.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει μειώσει σε 2-1, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει με πλασέ στην κίνηση στο 31’ και να πετυχαίνει το 100ο του γκολ στην Premier League.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 57’ έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα. Ο Ταβάρες βρήκε τη μπάλα με το χέρι μετά από εκτέλεση κόρνερ και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Φερνάντες να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά να… βρίσκει δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε, αλλά ήταν οριακά εκτεθειμένος και το VAR του ακύρωσε το γκολ.

Στο 70’ και κόντρα στη ροή του αγώνα η Άρσεναλ… βρήκε τρίτο γκολ, με τον Τζάκα να νικάει με απίστευτο μακρινό σουτ τον Ντε Χέα!

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις