Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι: Καλύτερο και από Champions League

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι: Καλύτερο και από Champions League

Το ντέρμπι κορυφής της Premier League ανάμεσα στην Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Σίτι είναι ικανό να επισκιάσει ακόμα και τους αγώνες για τους “16” του Champions League.

Η Άρσεναλ υποδέχεται απόψε (21:30) τη Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας με πλεονέκτημα τριών βαθμών κι ενός αγώνα λιγότερου από τους πολίτες.

Με νίκη η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα θα κάνει αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σε περίπτωση επικράτησης, όμως, της Μάντσεστερ Σίτι, το κορυφαίο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στον πλανήτη θα πάρει φωτιά, με την ομάδα του Γκουαρντιόλα να πιάνει την Άρσεναλ και να δίνει νέο ενδιαφέρον στην κούρσα του τίτλου.

Δεκαεννέα χρόνια μετά το τελευταίο της πρωτάθλημα (2004), η Αρσεναλ μοιάζει πιο ικανή από ποτέ για να επιστρέψει στην κορυφή της Αγγλίας.

Η Λίβερπουλ και η Τσέλσι διάγουν απογοητευτική χρονιά, την ώρα που οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νιουκάστλ παρουσιάζονται βελτιωμένες, αλλά μακριά από την ουσιαστική διεκδίκηση του τίτλου. Κατά συνέπεια, η Σίτι είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να αμφισβητήσει την Αρσεναλ. Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει, κατ’ αρχάς, να περάσει από το Λονδίνο.

Η προϊστορία είναι ξεκάθαρα, πάντως, με τη Μάντσεστερ Σίτι. Από το 2015 έχει να νικήσει τους «πολίτες» σε επίπεδο πρωταθλήματος η Άρσεναλ, έχοντας 2 ισοπαλίες, 11 ήττες (10 σερί) και στις δύο έδρες έκτοτε!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις