Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Άρσεναλ – Μπάγερν Μονάχου 2-2 για τα προημιτελικά του Champions League

Άρσεναλ – Μπάγερν Μονάχου 2-2 για τα προημιτελικά του Champions League
reuters

Εντυπωσιακό ματς στο Λονδίνο με… ισορροπία στο σκορ. Μπορεί η Άρσεναλ να ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα στο “Έμιρεϊτς”, αλλά η Μπάγερν Μονάχου είχε τον τρόπο να κρατηθεί “όρθια” (2-2), στην πρώτη αναμέτρηση των δυο ομάδων για τα προημιτελικά του Champions League. Στις 17 Απριλίου στην “Allianz Arena” η ρεβάνς που θα δώσει “εισιτήριο” για τα ημιτελικά.

Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι στο Λονδίνο, Άρσεναλ και Μπάγερν αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 και πλέον η πρόκριση θα κριθεί στον επαναληπτικό του Μονάχου. Οι Βαυαροί έδειξαν πως παρά το καλό μομέντουμ των “κανονιέρηδων”, η… φανέλα τους είναι πολύ βαριά και ελπίζουν πως μέσα στη Βαυαρία θα “κλείσουν” θέση για τα ημιτελικά του Champions League. Οι παίκτες του Αρτέτα ζήτησαν πέναλτι στο φινάλε του αγώνα και ελπίζουν πως με ανάλογη εμφάνιση, θα είναι αυτοί που θα πανηγυρίσουν μέσα στη Γερμανία.

Η Μπάγερν Μονάχου είχε ξεκάθαρη διάθεση να προσέξει την άμυνά της, αφήνοντας μέτρα στην Άρσεναλ. Οι “κανονιέρηδες” κυκλοφόρησαν καλά την μπάλα και στο 12′ βρήκαν το ρήγμα που έψαχναν. Ο Γουάιτ με διαγώνιο πέρασμα, βρήκε εντός περιοχής τον Σάκα, ο οποίος με τρομερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η Άρσεναλ συνέχισε να έχει το… πάνω χέρι, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα και μετά από αμυντικό της λάθος- ήρθε το 1-1. Από κακή πάσα του Γκάμπριελ στο 18′, ο Γκνάμπρι έγινε ο τελικός αποδέκτης της μπάλας και έφερε το ματς στα ίσα.

Η Άρσεναλ έχασε την ψυχραιμία της και η Μπάγερν το… μυρίστηκε και έφτασε στην ανατροπή του σκορ στο 32′, χωρίς να έχει υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, για ανατροπή του Σανέ και ο Χάρι Κέιν ευστόχησε από τη βούλα για το 1-2.

Η Άρσεναλ πίεσε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αναγκάζοντας την Μπάγερν Μονάχου να οπισθοχωρήσει αρκετά και να δεχθεί πίεση στα καρέ της. Τελικά, το 2-2 ήρθε στο 76′, μετά από ατομική προσπάθεια του Ζεσούς (πέρασε στο ματς στο 67′) και εύστοχο πλασέ του Τροσάρντ.

Η Μπάγερν έριξε αρκετά την πίεση που της άσκησε η Άρσεναλ και μάλιστα ήταν αυτή που “άγγιξε” τη νίκη στο 90′, έχοντας δοκάρι με τον Κομάν! Στο 90+5′ η Άρσεναλ ζήτησε πέναλτι, για ανατροπή του Σάκα από τον Νόιερ, αλλά ο διαιτητής και το VAR δεν έδωσαν παράβαση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις