Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Άρσεναλ – Τότεναμ 3-1: Πήρε το ντέρμπι του Λονδίνου με εμφατικό τρόπο

Άρσεναλ – Τότεναμ 3-1: Πήρε το ντέρμπι του Λονδίνου με εμφατικό τρόπο
Reuters

Η Άρσεναλ “πάτησε” την Τότεναμ στο “Έμιρεϊτς”, επικρατώντας 3-1 στο λονδρέζικο ντέρμπι και ξέφυγε στο +4 από τη 2η θέση της βαθμολογίας της Premier League (η Μάντσεστερ Σίτι έχει ματς λιγότερο). Ιστορικό γκολ ο Χάρι Κέιν.

Η Αρσεναλ αναδείχθηκε θριαμβεύτρια στο ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου, με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 9ης αγωνιστικής στην Premier League.

Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα επικράτησε 3-1 της Τότεναμ στο «Emirates» και, με την έβδομη νίκη της σε οκτώ αγώνες, παραμένει στην κορυφή της κατάταξης, ενώ παράλληλα υποχρέωσε τους «σπερς» στην πρώτη φετινή τους ήττα.

Οι «κανονιέρηδες» προηγήθηκαν στο 20′ με ωραίο σουτ του Τόμας Παρτέι έξω από την περιοχή, αλλά η Τότεναμ ισοφάρισε στο 31΄ με πέναλτι που κέρδισε ο Ριτσάρλισον και αξιοποίησε ο Κέιν.

Ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Premier League που φτάνει τα 100 εκτός έδρας γκολ. Ως το τέλος του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες να πάρουν το προβάδισμα, αλλά στο β΄ μέρος το σκηνικό άλλαξε.

Μόλις στο 49΄, ο Γκάμπριελ Ζεσούς εκμεταλλεύθηκε ασθενή απόκρουση του Γιορίς σε σουτ του Σάκα και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, στο 62΄ ο Εμερσον αποβλήθηκε για σκληρό φάουλ πάνω στον Μαρτινέλι και στο 67΄ ο Τζάκα «σφράγισε» τη νίκη της Αρσεναλ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις