Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Αστάνα – Άρης 2-0: Και τώρα τρέχει

Αστάνα – Άρης 2-0: Και τώρα τρέχει

Ο Άρης τα έκανε… θάλασσα στο Καζακστάν. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ηττήθηκε από την Αστάνα με 2-0 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του European Conference League και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο σε ότι αφορά την πρόκριση του στον επόμενο γύρο.

Οι Θεσσαλονικείς καλούνται να κάνουν την ανατροπή στο “Κλ. Βικελίδης”, προκειμένου να πάρουν το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο. Διαφορετικά θα πέσουν και πάλι θύμα έκπληξης, αφού και τις περασμένες σεζόν αποκλείστηκαν από τη Μόλντε και την Κόλος, δίχως να καταφέρουν να κάνουν ένα βήμα στην Ευρώπη.

Ο Άρης κατάφερε να χάσει με 2-0 από μία ομάδα, η οποία έπαιζε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα άμυνα, ενώ δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα ούτε όταν η αντίπαλη ομάδα έμεινε με 10 παίκτες στο 75′. Ο Μαρίν Τομάσοφ με δύο γκολ στο 21′ και στο 70′ “σκότωσε” τον Άρη, ο οποίος απειλείται και πάλι με πρόωρο αποκλεισμό.

Ο αγώνας:

Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 6′ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του, με τον Μπερτόγλιο, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νεπογκόντοφ. Τρία λεπτά αργότερα, το διαγώνιο σουτ του Τομάσοφ βρήκε σε ετοιμότητα τον Ντένις. 

Στο 25’ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά στην προσπάθεια εκτός περιοχής του Τομάσοφ, μετά το στρώσιμο από τον Τιγκράν Μπαρσεγκιάν, με την Αστάνα να μπαίνει από το πουθενά μπροστά στο σκορ.

Ο Άρης ανέβασε την απόδοση του και πίεσε για την ισοφάριση πριν το ημίχρονο, χάνοντας τεράστια ευκαιρία στο 30′,

όταν το γύρισμα του Ματέο Γκαρσία στον -ευρισκόμενο προ κενής εστίας- Ντάνιελ Μαντσίνι ήταν πιο δυνατό απ’ ό,τι θα έπρεπε. Ο Μαντσίνι δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ούτε στο 32′, με τον Νεπογκόντοφ να τον νικάει σε τετ-α-τετ.

Η Αστάνα μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 54′ τένις πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση στη σκαστή κεφαλιά του Πέδρο Εουζένιο, κρατώντας το 1-0.

Η επιμονή των γηπεδούχων ανταμείφθηκε στο 71’, με τον Τομάσοφ να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του Άρη και με κοντινή κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Αμπζάλ Μπεϊσεμπέκοφ, να πετυχαίνει το 2-0. Οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 75’, με τον Σιμούνοβιτς να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Άρης προσπάθησε να πιέσει για να μειώσει, ωστόσο το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Άρη να έχει ένα… βουνό να ανέβει την ερχόμενη Πέμπτη (29/7, 21:30) και την Αστάνα να διατηρεί σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στον Γ’ προκριματικό γύρο της νεοσύστατης διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΑΝΑ (Αντρέι Τιχόνοφ): Νεπογκόντοφ, Ρουκάβινα, Μπεϊσεμπέκοφ, Μπίτρι, Σιμούνοβιτς, Εμπόνγκ, Κουάτ (84’ Γκούρμαν), Τσουπέρκα, Τομάσοφ, Μπαρσεγκιάν (87’ Μπεγκιράι), Εουζένιο (78’ Τομάσεβιτς).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Ντένις, Σάκιτς (77’ Χαΐροβιτς), Γκάνεα, Δεληζήσης (77’), Μπεναλουάν, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα (63’ Μήτρογλου), Μπερτόγλιο, Γκαρσία (46’ Μπρούνο), Μαντσίνι (87’ Μάνος).

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις