Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 1-1: Πέταξε την ευκαιρία η «Ένωση» μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 1-1: Πέταξε την ευκαιρία η «Ένωση» μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι
ΦΩΤΟ intime

Η ΑΕΚ έμεινε ισόπαλη 1-1 στη Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα, ”πετώντας” δυο βαθμούς και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ισοπαλία στο ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Αποχώρησε τραυματίας Ο Ελίασον για την «Ένωση».

Ο Αστέρας Τρίπολης σταμάτησε το νικηφόρο σερί της ΑΕΚ. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό από την Τρίπολη μένοντας στο 1-1 στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Η Ένωση κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 52′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άμπραμπατ αλλά πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι βρήκαν την ισοφάριση με γκολ του Κρεσπί.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, θέλοντας να επιβάλλει από νωρίς τον ρυθμό της, με τον Γκαρσία και τον Ρότα να επισκέπτονται με αξιώσεις τα καρέ του Παπαδόπουλο, χωρίς όμως να ανησυχούν τον πορτιέρο των γηπεδούχων.

Ο Αστέρας κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, παίρνοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τους φιλοξενούμενους όμως να έχουν τις ευκαιρίες στην εκπνοή του ημιχρόνου (39΄, 43′) αλλά  Γκαρσία και ο Αραούχο δεν κατάφεραν να βρουν στόχο.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Λιβάι Γκαρσία να μην μπορεί να νικήσει τον Παπαδόπουλο, ενώ ο Πινέδα με ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δυο ομάδες μπήκαν φουριόζες στον αγωνιστικό χώρο, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν το προβάδισμα, μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άμραμπατ το οποίο κέρδισε ο Γκασίνοβιτς.

Ο Αστέρας βρήκε την απάντηση πέντε λεπτά αργότερα, χτυπώντας με τον Κρέσπι στην αντεπίθεση, ισοφαρίζοντας 1-1 για τους Αρκάδες.

Στη συνέχεια η ομάδα του Αλμέιδα προσπάθησε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα αλλά η προσπάθεια του Άμραμπατ από το ύψος της περιοχής εξουδετερώθηκε από τον Παπαδόπουλο.

Το 1-1, έμεινε μέχρι τέλους, με τον Αστέρα να φτάνει τους 10 βαθμούς παίρνοντας την 7η ισοπαλία του στο πρωτάθλημα, ενώ αντίθετα η ΑΕΚ πέταξε δυο βαθμού, με την διαφορά με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό να μένει στους έξι πόντους.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Τζουκάνοβιτς, Καστάνο, Καρμόνα, Τασουλής, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Κρεσπί (90+5′), Σίτο (75′ Τιλίκα), Ριέρα (84′ Μπενίτο), Μπαράλες (84′ Άλβαρες).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μοχαμάντι (80′ Μάνταλος), Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ρότα, Σιμάνσκι (80′ Γιόνσον), Πινέδα (46′ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς, Ελίασον (20′ Άμραμπατ), Αραούχο, Γκαρσία.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις