Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ: “Κιτρινόμαυρη” άλωση με πειστική εμφάνιση (video)

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ: “Κιτρινόμαυρη” άλωση με πειστική εμφάνιση (video)

Η ΑΕΚ ξεπέρασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μεσοβδόμαδο σοκ από τη Ζόρια για το Europa League, επικρατώντας του Αστέρα με 2-1 στην Τρίπολη, για την 10η αγωνιστική της Superleague.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η ομάδα του Καρέρα πανηγύρισε την τέταρτη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα, συνδυάζοντας την ουσία με το θέαμα, μιας κι έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο στην Τρίπολη, ούσα πολύ ανώτερη από τους Αρκάδες. 

Σκόρερ για την ΑΕΚ ήταν οι Λιβάγια και Ανσαριφάρντ, με τον Μπαράλες να ισοφαρίζει το γκολ του Κροάτη στο τέλος του πρώτου μέρους.

Με αυτή τη νίκη της, η Ένωση ανέβηκε στην τρίτη θέση, πιάνοντας τον Άρη στους 19 βαθμούς. Στους 12 βαθμούς και την έκτη θέση έμεινε ο Αστέρας Τρίπολης.

Να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ “γκρέμισε” το κάστρο του Αστέρα, αφού η ομάδα της Τρίπολης υποχρεώθηκε στην πρώτη της μετά από 13 παιχνίδια και τον Δεκέμβριο του 2019, με τους “κιτρινόμαυρους” να είναι αήττητοι στα τελευταία πέντε ματς πρωταθλήματος.

Ο αγώνας:

Η ΑΕΚ μπήκε με το πόδι τέρμα πατημένο στο γκάζι, αποφασισμένη να δείξει ποιο είναι το αφεντικό της αναμέτρησης.Μόλις στο 2’ από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου και γύρισμα του Λιβάγια, ο Ανσαριφάρντ έκανε το σουτ, αλλά έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Σουάρεθ.

Στο 13′ η υπεροχή της Ένωσης καρποφόρησε. Σάκχοφ έκανε τη σέντρα απ’ τα δεξιά, ο Τάνκοβιτς την έστρωσε με το κεφάλι στον Λιβάγια κι εκείνος με δυνατό σουτ στην κίνηση νίκησε τον Παπαδόπουλο, κάνοντας το 1-0 για την ΑΕΚ.

Η ομάδα του Καρέρα έπαιζε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο κι έψαξε και δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο, ωστόσο το πλασέ του Μάνταλου στο 21′ έφυγε άουτ, ενώ στο 24′ το μακρινό σουτ του Τάνκοβιτς είχε την ίδια κατάληξη.

Στο 42′ η ΑΕΚ σπατάλησε μία τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 2-0, όταν σε πολύ ωραία αντεπίθεση και συνεργασία των Μάνταλου, Τάνκοβιτς και Ανσαριφάρντ, ο Πέπε Καστάνιο «μπήκε» στη φάση κι απομακρύνοντας προς τα πίσω λίγο έλειψε να σημειώσει αυτογκόλ, αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά. Στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Ινσούα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Τελικά, όχι μόνο δεν έγινε το 0-2, αλλά ήρθε το 1-1. Στο 44′, ο Αλβάρες έβγαλε μία εξαιρετική σέντρα, ο Μπαράλες νίκησε στον αέρα τον Τσιγκρίνσκι και με φοβερή κεφαλιά έκανε το 1-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ συνέχισε να είναι ανώτερη. Είχε δοκάρι στο 48′ σε σέντρα σουτ του Λιβάγια και βρήκε τελικά δεύτερο γκολ στο 58′ με ακόμη μία πολύ καλή αντεπίθεση και συνεργασία ανάμεσα σε Λιβάγια, Βασιλαντωνόπουλο, Σάκχοφ και καταπληκτικό τελείωμα του Ανσαριφάρντ στο «παραθυράκι» της εστίας του Παπαδόπουλου.

Στο 71′ ο Τάνκοβιτς δεν μπόρεσε να κάνει το 1-3 σε σε τετ-α-τετ με τον Παπαδόπουλο, ενώ η μοναδική «απάντηση» των γηπεδούχων έως το φινάλε ήταν ένα σουτ του Κώτσιρα μέσα από την περιοχή που έφυγε πολύ άουτ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μ. Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Άλβαρες, Σουάρεθ, Καστάνιο, Βαλιέντε (84’ Βαλιέντε), Μπόρχα Φερνάντεθ, Σίτο (46’ Αλί Μπαμπά), Γκόμες, Ρεγκίς (84’ Λέο Τιλίκα), Μπαράλες

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Ινσούα, Σάκχοφ, Κρίστισιτς, Μάνταλος (90’ Χνιντ), Λιβάγια, Τάνκοβιτς (79’ Σιμόες), Ανσαριφάρντ (71’ Ολιβέιρα).

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις