Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ: «Πέταξε» την ευκαιρία να περάσει τρίτη η Ένωση

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ: «Πέταξε» την ευκαιρία να περάσει τρίτη η Ένωση
ΦΩΤΟ intime

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης, για την 9η αγωνιστική των play off της Superleague και έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την  “απώλεια” του Άρη και να περάσει στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Η Ένωση προηγήθηκε με γκολ του Ανσαριφάρντ, αλλά θα μπορούσε ακόμη και να χάσει το ματς, αφού οι Αρκάδες ισοφάρισαν με γκολάρα του Κώτσιρα και είχαν δοκάρι στο τέλος με τον Μπαράλες.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έμεινε έτσι στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενώ οι γηπεδούχοι έκοψαν ξανά βαθμούς, αλλά παραμένουν στην τελευταία θέση των play off.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ πήρε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα, με τον Αστέρα να προσπαθεί να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις. Οι Αρκάδες ήταν μάλιστα αυτοί που “απείλησαν” πρώτοι με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκόμες, που ανάγκασε σε επέμβαση στον Αθανασιάδη στο 14′.

Η Ένωση “απάντησε” δύο λεπτά αργότερα με τον Ανσαριφάρντ να βρίσκει με κάθετη τον Τάνκοβιτς στο κενό χώρο, αλλά αυτόν να κόβεται από τον Τσιφτσή σε τετ-α-τετ. Ο Αυστριακός εξτρέμ έχασε μία ακόμη καλή ευκαιρία για την ομάδα του στο 34′ όταν με προσωπική ενέργεια βρέθηκε μέχρι την περιοχή των γηπεδούχων, αλλά το καλό σουτ του, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Ο Αστέρας από την πλευρά του έκανε μόλις τη δεύτερη τελική του προς την εστία της στο 45′, με τον Μουνάφο να σουτάρει από μακριά και τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει, για να παραμείνει το 0-0 στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Αρκάδες “απείλησαν” πρώτοι με τον Σίτο να μην μπορεί να νικήσει με κεφαλιά εξ επαφής τον Τσιφτσή, μετά από κόρνερ στο 50′. Η ΑΕΚ ήταν όμως αυτή που άνοιξε το σκορ αμέσως μετά, αφού από συνδυασμό των Τάνκοβιτς και Αλμπάνη, η μπάλα έφθασε στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος με ωραία ενέργεια και σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο ματς στο 56′.

 

Οι Αρκάδες ισοφάρισαν όμως αμέσως, αφού στο 64′ ο Κώτσιρας πέτυχε ένα από τα γκολ της χρονιάς. Με ένα ψηλκρεμαστό πλασέ από πολύ πλάγια θέση “κρέμασε” τον Αθανασιάδη και έγραψε με “μαγικό” τρόπο το 1-1 στο ματς.

Οι συνθέσεις στο Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ

Αστέρας (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Καστάνιο, Άλβαρες (86’ Τασουλής), Μουνάφο, Μπελόκ (60’ Κανελλόπουλος), Γκόμες (60’ Τζίμας), Σίτο (60’ Κρέσπι), Τιλίκα (73’ Αλί Μπαμπά), Μπαράλες.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Μπακάκης (65’ Γαλανόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι, Σάκχοφ, Μιτάι (81’ Μιτάι), Τάνκοβιτς (65’ Σαρδέλης), Ανσαριφάρντ (76’ Κοσίδης), Αλμπάνης (76’ Μάνταλος).

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις