Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αστέρας Τρίπολης – Άρης 0-2: Σπουδαία νίκη για τους Θεσσαλονικείς και «μάχη» για τα play off της Superleague 1

Αστέρας Τρίπολης – Άρης 0-2: Σπουδαία νίκη για τους Θεσσαλονικείς και «μάχη» για τα play off της Superleague 1
ΦΩΤΟ Intime

Ένα γκολ του Καμαρά στο πρώτο ημίχρονο και ένα του Σάσα στις καθυστερήσεις χάρισαν τη νίκη στον Άρη επί του Αστέρα Τρίπολης για την 25η αγωνιστική της Superleague 1 και να τον διατηρήσει “ζωντανό” στη “μάχη” για τα play off.

Οι “κίτρινοι” δεν είχαν περιθώρια για νέα απώλεια βαθμών, αλλά κατάφεραν να πάρουν ένα σπουδαίο… εξάποντο μέσα στην έδρα των Αρκάδων και συνεχίζουν να ελπίζουν για την έξοδο στην Ευρώπη. Η ομάδα του Μπούργος προσπέρασε μάλιστα τον αντίπαλό της στη βαθμολογία με ένα βαθμό, έστω και με ματς περισσότερο.

Το παιχνίδι

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο ματς και απείλησε από τα πρώτα λεπτά με Ιτούρμπε και Σάσα, ενώ ο Αστέρας είχε την πρώτη του τελική στο 7′ με μία άστοχη κεφαλιά του Βαλιέντε. Η καλύτερη στιγμή του στο πρώτο ημίχρονο ήταν πάντως στο 17′ με μία διπλή προσπάθεια του Σόνι, που κατέληξε με ένα άστοχο σουτ του, λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δημιούργησαν ελάχιστες ευκαιρίες, ψάχνοντας το γκολ κυρίως με μακρινά σουτ. Στο 41′ όμως, ο Καμαρά έκανε προσωπική ενέργεια και ωραία ντρίμπλα στα όρια της περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει και σε αμυντικό για να καταλήξει στα δίχτυα για το 1-0 στο ματς.

Ο Άρης πήγε έτσι με το προβάδισμα στα αποδυτήρια και στο δεύτερο μέρος προσπάθησε κυρίως να περιορίσει τους αντιπάλους του. Ο Αστέρας είχε όμως δοκάρι στο 56′, όταν από σέντρα του Σίτο, ο Ριέρα πλάσαρε με τη μία στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία, αλλά χωρίς να καταφέρει να σκοράρει για λίγα εκατοστά.

Μεγάλη ευκαιρία έχασε και ο Κρεσπί, σουτάροντας άουτ αμαρκάριστος στο 63′, ενώ και ο Μπαράλες με προβολή στο 75′ έφθασε κοντά στο γκολ της ισοφάρισης. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν όμως σε κανένα σημείο του αγώνα να “πιέσουν” αρκετά τον Άρη, ο οποίος είχε έτσι την ευκαιρία να… καθαρίσει το ματς στις καθυστερήσεις. Ο Ματέο Γκαρσία “τσίμπησε” την μπάλα προ του Παπαδόπουλου και γύρισε για τον Σάσα, ο οποίος έκανε το 2-0 σε κενή εστία.

Ο Άρης βρέθηκε έτσι στην 5η θέση της βαθμολογίας με ένα βαθμό περισσότερο από τον Αστέρα Τρίπολης, βάζοντας “φωτιά” στη “μάχη” για τα play off της Superleague 1. Οι Αρκάδες έχουν πάντως ένα ματς λιγότερο, ενώ απομένει και μία αγωνιστική για το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις στο Αστέρας Τρίπολης – Άρης

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Ατιένζα (90’ Μπενίτο), Καρμόνα, Άλβαρες, Βαλιέντε (76’ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Ριέρα (59’ Κρέσπι), Σόνι (59’ Καπίγια), Σίτο (76’ Τιλίκα), Μπαράλες

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Ματίγια (68’ Ντουκουρέ), Λούκας Σάσα, Ντιαγέ (59’ Μπερτόγλιο, 68’ Ματέο Γκαρσία), Μαντσίνι, Ιτούρμπε (59’ Μπρούνο Γκάμα), Καμαρά (81’ Μπεναλουάν).

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις