Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Αστέρας Τρίπολης – Κηφισιά 3-3: Εκτός πλέι οφ οι Αρκάδες

Αστέρας Τρίπολης – Κηφισιά 3-3: Εκτός πλέι οφ οι Αρκάδες

Αστέρας Τρίπολης και Κηφισιά αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3 στην αρκαδική πρωτεύουσα για την 25η αγωνιστική της Super League, έπειτα από ένα τρομερό σε εξέλιξη παιχνίδι. Μεγάλοι χαμένοι οι Αρκάδες, οι οποίοι έχασαν το τρένο των πλέι οφ, την ώρα που η αθηναϊκή ομάδα πήρε ένα σημαντικό βαθμό στη μάχη που δίνει για την παραμονή στην κατηγορία.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο Αστέρας Τρίπολης θα αγωνιστεί στα πλέι άουτ της Super League, με τη Λαμία να αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στα πλέι οφ κόντρα στους “μεγάλους” του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Χωρίς να έχει πλησιάσει καν στα καρέ του Αστέρα Τρίπολης, στην πρώτη της … κατεβασιά, η Κηφισιά κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο “Θ. Κολοκοτρώνης” στο 13′. Μετά από βαθιά μπαλιά, ο Κρισιούμα έπεσε στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων -σε επαφή που είχε με τον Τσιφτσή- και ο διαιτητής Μανούχος έδωσε πέναλτι. Το VAR δεν έφερε κάποια αλλαγή στη συγκεκριμένη απόφαση και ο Οζέγκοβιτς πλάσαρε στο κέντρο για να κάνει το 0-1.

Δυο λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι έχασαν απίστευτη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν. Μπαρτόλο και Μιριτέλο συνδυάστηκαν υπέροχα, με τον δεύτερο να κάνει το κοντινό πλασέ στην κίνηση από πλεονεκτική θέση και τον Αντωνόπουλο να λέει “όχι”.

Ο Αστέρας Τρίπολης ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και πίεσε για την ισοφάριση και στο 27′ “φώναξε” για χέρι και πέναλτι -σε αναμπουμπούλα στη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων- με τον διαιτητή και το VAR να μη δίνει κάτι. Τελικά, η ισοφάριση των γηπεδούχων ήρθε στο 32′. Ο Μπαρτόλο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μιριτέλο “εκτέλεσε” από τη μικρή περιοχή τον Αναγνωστόπουλο για το 1-1.

Και πάλι όμως κόντρα τη ροή του αγώνα, η Κηφισιά κατάφερε να σκοράρει και να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 30′ ο Οζέγκοβιτς πήρε την γυριστή κεφαλιά, ο Τσιφτσής το “έβγαλε” αλλά ο Γιόβαντσιτς -από κοντά- έκανε το 1-2. Αυτό το… γεμάτο πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Γιαμπλόνσκι να κάνει το 2-2 με κοντινή κεφαλιά, προλαβαίνοντας την έξοδο του Αναγνωστόπουλου και τον Κρέσπι να ολοκληρώνει την ανατροπή του σκορ στο 45+3′, με πλασέ από τη μεγάλη περιοχή, μετά από αντεπίθεση και κάθετη πάσα (3-2).

Αντιστρόφως ανάλογη ήταν η εικόνα των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο. Η Κηφισιά πήρε τον έλεγχο καθώς ο Αστέρας έριξε το τέμπο του, έστειλε… προειδοποιητικές βολές στο 61΄ και 62΄ με τους Μπιφουμά και Κρισιούμα, για να φτάσει εν τέλει στην ισοφάριση με τον Βαφέα στο 74ο λεπτό, αφού πρώτα το γκολ ελέγχθηκε από το VAR και η διαιτητική ομάδα απεφάνθη πως ουδείς από τους παίκτες που ήταν οφσάιντ δεν εμπόδιζαν το οπτικό πεδίο του Τσιφτσή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Λύρατζης, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης (78΄ Άλβαρες), Γκος (46΄ Αλάγκμπε), Γιαμπλόνσκι (78΄ Σουρλής), Καλτσάς (67΄ Παλάσιος), Μπαρτόλο, Κρεσπί (78΄ Μάντζης), Μιριτέλο.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς, Τεϊσέιρα, Βαφέας, Μιλίτσεβιτς, Τσανάτζια, Γιόβαντσιτς (46΄ Σολόα), Κρισιούμα, Μενέντες (62΄ Τετέι), Κλωναρίδης, Οζέγκοβιτς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις