Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» καρέ με γκολάρες (video)

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» καρέ με γκολάρες (video)

Ο Ολυμπιακός πέρασε σαν… τρένο από την Τρίπολη επικρατώντας του Αστέρα με 4-0 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για την 15η αγωνιστική της Superleague και παραμένει πρώτος με διαφορά στην βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Χωρίς να συναντήσει δυσκολίες, πέρα του πρώτου μισαώρου στο ματς, ο Ολυμπιακός νίκησε 4-0 τον Αστέρα Τρίπολης σημειώνοντας μάλιστα καταπληκτικά γκολ και συνέχισε έτσι το νικηφόρο σερί του, διατηρώντας παράλληλα διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του στη βαθμολογία.

Το ματς

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν «νωθρά» το ματς αφού κανείς δεν μπόρεσε να επιβάλλει την κυριαρχία του στον αγωνιστικό χώρο παρά τις διαθέσεις που έδειξαν. Ο Ολυμπιακός σταδιακά πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η άμυνα του Αστέρα ήταν καλά «διαβασμένη» και η «ερυθρόλευκη» υπεροχή δεν μεταφραζόταν σε ευκαιρίες. Στο 28ο λεπτό ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Νίκος Παπαδόπουλος, αποχώρησε τραυματίας, αφήνοντας τη θέση του στον Τσιφτσή και αυτό φάνηκε να αποσυντονίζει κάπως την άμυνα του Αστέρα, ενώ ο Ολυμπιακός ανέβασε απότομα στροφές την ίδια στιγμή. 

Ο Τσιφτσής έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ελ Αραμπί σε τετ-α-τετ στην πρώτη μεγάλη φάση του ματς και από την εκτέλεση του Βαλμπουενά στο επόμενο λεπτό (35′) ο Σεμέδο με καρφωτή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι άνοιξε το σκορ. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, άλλο ένα κόρνερ του Βαλμπουενά κατέληξε σε γκολ, αφού αυτή Ο τη φορά ο Γάλλος σημάδεψε τον Καμαρά, που με μονοκόμματο σουτ από τα όρια της περιοχής νίκησε τον Τσιφτσή και έκανε το 2-0, αφιερώνοντας το γκολ στον Ομάρ Ελαμπντελαουί που περνά δύσκολες ώρες, και απλοποιώντας την κατάσταση για τους «ερυθρόλευκους» . 

 

Ο Μασούρας σε δύο περιπτώσεις (42′, 45’+1′) έχασε απίστευτες ευκαιρίες για να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το δείκτη του σκορ κόντρα στον σαστισμένο Αστέρα και τελικά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-2, με τους γηπεδούχους ωστόσο να διαμαρτύρονται για πέναλτι στη λήξη του πρώτου μέρους, μετά από σύγκρουση του Σα με τον Κρέσπι, αλλά τον ρέφερι να μην καταλογίζει κάτι.

Ο Αστέρας μπήκε πιο ορεξάτος στο δεύτερο μέρος, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία και πιέζοντας για ένα γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο ματς, αλλά δεν δημιουργούσε ιδιαίτερα επικίνδυνες καταστάσεις, τη στιγμή που οι Πειραιώτες με τον Φορτούνη να έχει περάσει στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Βαλμπουενά, προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα. Στο 74′ ο Λουίς Φερνάντεθ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να μειώσει το σκορ, αφού άδειασε πανέμορφα τον Μπα, αλλά το σουτ του μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ. 

Το τρίτο γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε τελικά στο 81′ με φοβερή εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη που άφησε «άγαλμα» τον Τσιφτσή, ενώ στο 88′ ο Μπρούμα διαμόρφωσε το 4-0 με πλασέ κάτω από τα πόδια του νεαρού γκολκίπερ, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Καμαρά. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα κυνήγησαν και πέμπτο γκολ, αλλά ο Ραντζέλοβιτς λειτούργησε επιπόλαια σε μία-δυο περιπτώσεις και αυτό δεν ήρθε ποτέ με το 4-0 να μένει ως το τέλος, ενώ άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός πως την πρώτη του εμφάνιση με τα «ερυθρόλευκα» έκανε και ο Όλγκε Ρέαμπτσιουκ που αποκτήθηκε πριν λίγες ημέρες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος (28’ λ.τρ. Τσιφτσής), Κώτσιρας, Σουάρες, Καστάνιο, Τασουλής, Βαλιέντε (70’ Καπίγια), Μπελόκ, Τιλίκα, Λουίς Φερνάντεθ (77’ Τζίμας), Σίτο (46’ Αλί Μπαμπά), Κρέσπι (46’ Ριέρα).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μάρτινς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο (59’ Σισέ), Μπα, Χολέμπας (85’ Ρέαμπτσιουκ), Εμβιλά, Καμαρά, Βαλμπουενά (59’ Φορτούνης), Μπρούμα, Μασούρας (76’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (85’ Σουντανί).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις