Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός: «Αυτοκτονία» μετά από «αδιανόητο» φινάλε (videos)

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός: «Αυτοκτονία» μετά από «αδιανόητο» φινάλε (videos)
ΦΩΤΟ intime

Σε ένα “τρελό” παιχνίδι στην Τρίπολη, ο Παναθηναϊκός “χτύπησε” δύο φορές μέσα σε δύο λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο και φάνηκε να “καθαρίζει” το ματς, αλλά ο Αστέρας μείωσε στο φινάλε και ισοφάρισε με γκολ του τερματοφύλακά του στο 97ο λεπτό για το 2-2 στην πρεμιέρα των play off της Superleague.

Μετά από ένα κακό πρώτο μέρος, οι “πράσινοι” ανέβασαν την απόδοσή τους μετά την ανάπαυλα και προηγήθηκαν με τον Μακέντα εκτελεί με το κεφάλι (58′) και με πλασέ (59′) μέσα σε δύο λεπτά. Ο Φερνάντεθ μείωσε όμως, από κοντά στο 84′ και οι Αρκάδες “πολιόρκησαν” την εστία των “πρασίνων” στη συνέχεια, για να πετύχει ο Παπαδόπουλος ένα ανεπανάληπτο buzzer beater και να χαρίσει στην ομάδα του την ισοπαλία.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός “πέταξε” έτσι την ευκαιρία για ένα σημαντικό τρίποντο στο ξεκίνημα των play off, το οποίο και θα μπορούσε να τον φέρει ακόμα και μέσα στις θέσεις της Ευρώπης.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο ματς με σκοπό να “πιέσουν” από την αρχή ψηλά κι έτσι “έκοψαν” από νωρίς κάθε δημιουργία, αφού αμφότερες δυσκολεύτηκαν να μεταφέρουν την μπάλα προς την αντίπαλη περιοχή.

Η μοναδική ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο ήρθε για τον Αστέρα στο 19′, όταν από ωραία πάσα του Ριέρα, ο Φερνάντεθ μπήκε στην περιοχή από πλάγια δεξιά, αλλά το δυνατό σουτ του, απέκρουσε ο Διούδης.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, έκανε τη μόνη τελική του προς την εστία στο 37′, όταν ο Αλεξανδρόπουλος δοκίμασε να σουτάρει στην αντεπίθεση, αλλά έστειλε αδύναμα την μπάλα στα χέρια του Παπαδόπουλου.

Μετά το κακό πρώτο ημίχρονο, οι “πράσινοι” αύξησαν την “πίεσή” τους στο δεύτερο μέρος και στο 56′ από τρομερό τακουνάκι του Βιγιαφάνιες, ο Μολό βρέθηκε πρόσωπο με την εστία μέσα στην περιοχή, αλλά το εξαιρετικό του σουτ απέκρουσε στη γωνία του, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

 

Μετά το κόρνερ όμως, ο Χουάνκαρ που είχε βρεθεί δεξιά, έκανε τη σέντρα με το αριστερό και ο Μακέντα “πετάχτηκε” στο δεύτερο δοκάρι, για να πάρει την κεφαλιά και να τη στείλει στα δίχτυα για το 1-0.

Σαν να μην έφθανε αυτό για τον Αστέρα όμως, στην αμέσως επόμενη φάση, οι “πράσινοι” σκόραραν ξανά, με τον Ισπανό και πάλι να δίνει την ασίστ από αριστερά αυτή τη φορά, προς τον Ιταλό στράικερ του Τριφυλλιού κι αυτός με πλασέ από δύσκολη γωνία να “γράφει” το 2-0.

 

Οι Αρκάδες πήραν στη συνέχεια την μπάλα, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν καλά οργανωμένος στην άμυνα και έδειχνε να ελέγχει το ματς. Η είσοδος του Αλί Μπαμπά δημιούργησε όμως προβλήματα στα δεξιά της άμυνας του Τριφυλλιού, με τον εξτρέμ του Αστέρα να προειδοποιεί με ένα σουτ που απέκρουσε ο Διούδης και στο 84′ να δίνει… μισό γκολ με το κεφάλι στον Φερνάντεθ, για να μειώσει αυτός σε 2-1.

 

Ακολούθησε μία απίστευτη “πολιορκία” στην εστία των φιλοξενούμενων, με τους Αρκάδες να έχουν σωρεία τελικών, με πρωταγωνιστή τον σκόρερ τους, αλλά τον τερματοφύλακα του Τριφυλλιού να στέκεται στο… ύψος του. Μέχρι και το 97ο λεπτό του αγώνα, οπότε και από ένα μπέρδεμα μέσα στην περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον προωθημένο τερματοφύλακα του Αστέρα, για να πλασάρει αυτός από κοντά και να κάνει το 2-2 με ένα απίστευτο buzzer beater.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε έτσι με την… αυτοκτονία των τελευταίων λεπτών στην ισοπαλία και τον ένα βαθμό στην πρεμιέρα των play off, την ώρα που ο Αστέρας διατήρησε τη διαφορά του από τους “πράσινους” και την 5η θέση, στους τρεις βαθμούς.

Οι συνθέσεις στο Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος- Τασουλής (72’ Αλβαρες), Καστάνο, Κώτσιρας, Χριστόπουλος-Μπέλοκ (72’ Ιγκλέσιας), Βαλιέντε, Σίτo (63’ Αλί Μπαμπά )- Ριέρα, Κρέσπι (63’ Τιλίκα), Φερνάντεθ.

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης-Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Μολό- Αγιούμπ (74’ Ενγκμπακοτό), Νιάς, Αλεξανδρόπουλος (82’ Αθανασακόπουλος )- Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάννης (94’ Σάντσες), Μακέντα (81’ Ιωαννίδης)

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις