Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1: Την προσπέρασε με Γκριεζμάν

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1: Την προσπέρασε με Γκριεζμάν
Reuters

Παραμονές του Ρεάλ – Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο Μαδρίτης πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Αθλέτικο Μπιλμπάο (1-0) με το γκολ του Αντουάν Γκριεζμάν και… άφησε τους Βάσκους στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, “πιάνοντας” την 3η θέση στη La Liga. τα 100 γκολ έφτασε ο Γάλλος επιθετικός με τους “ροχιμπλάνκος”.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε μια πολύ σημαντική νίκη στο “Σαν Μαμές”, επικρατώντας της Αθλέτικ Μπιλμπάο με 1-0. Με το αποτέλεσμα αυτό, η ομάδα του Σιμεόνε προσπέρασε τους Βάσκους στον βαθμολογικό πίνακα (τους άφησε 4ους και στο -2) και πλέον βρίσκεται στο -3 από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, με τους δυο “γίγαντες” του ισπανικού ποδοσφαίρου να κοντράρονται την Κυριακή στο “Μπερναμπέου”.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν σημείωσε το γκολ της νίκης της Ατλέτικο στο Μπιλμπάο (13ο κόντρα στους Βάσκους). Το συγκεκριμένο τέρμα είναι ιστορικό για τον Γάλλο επιθετικό, αφού έφτασε τα 100 φορώντας τη φανέλα των “ροχιμπλάνκος”.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πίεσε για την ισοφάριση, έκλεισε τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους και στο 88′ κέρδισε πέναλτι, για χέρι του Ρεϊνάλντο. Ο διαιτητής όμως είδε τη φάση στο on field review και είχε ότι η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του παίκτη της Ατλέτικο, αλλάζοντας την απόφαση του.

Τεράστια συμβολή στη νίκη των “ροχιμπλάνκος” είχε και ο Ίβο Γκρμπιτς, ο οποίος μπήκε στο 69′ ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Γιάν Όμπλακ και στο τελευταίο δεκάλεπτο, έκανε τρεις μεγάλες αποκρούσεις, κρατώντας το “μηδέν” στην εστία του.

Αποτελέσματα και σκόρερ της 9ης αγωνιστικής στην LaLiga

Ράγιο Βαγεκάνο-Χετάφε 0-0

Τζιρόνα-Κάντιθ 1-1

(90΄+11 πεν. Στουάνι – 46΄ Φερνάντεθ)

Βαλένθια-Ελτσε 2-2

(41΄ πέν., 45΄+7 Καβάνι – 29΄ πέν., 65΄ Μιλά)

Μαγιόρκα-Σεβίλη 0-1

(53΄ Γκούντελι)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1

(47΄ Γκριεζμάν)

Θέλτα-Σοσιεδάδ 16/10

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 16/10

Εσπανιόλ-Βαγιαδολίδ 16/10

Μπέτις-Αλμερία 16/10

Βιγιαρεάλ-Οσασούνα 17/10

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις