Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Ατλέτικο – Λεβερκούζεν: Ο Όμπλακ “έλαμψε” στην πρόκριση των Ισπανών

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Τα πράγματα ήταν… ξεκάθαρα, μετά τη νίκη της Ατλέτικο μέσα στο Λεβερκούζεν. Το 0-0 του επαναληπτικού με την Μπάγερ απλά “σφράγισε” την  9η παρουσία των “ροχιμπλάνκος” στους “8” του Champions League. Εκπληκτική τριπλή απόκρουση από τον Γιαν Όμπλακ των Ισπανών.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο και με.. μέτριο ρυθμό. Η Ατλέτικο άφησε την Λεβερκούζεν να κάνει παιχνίδι, αλλά η Γερμανική ομάδα δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους προς την εστία των γηπεδούχων. Μέχρι το 25′ οι “ασπιρίνες” ήταν η ομάδα που πίεζε, χωρίς να έχει τη μεγάλη φάση. Ό,τι καλό είδαμε έγινε στο τελευταίο επτάλεπτο του πρώτου μέρους και ήρθε από την μεριά των Μαδριλένων. Στο 38′ ο Λένο έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το πλασέ του Κορέα, ενώ στο 40′ είχε δεύτερη μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Κόκε

Οι Μαδριλένοι μπήκαν στην επανάληψη πιέζοντας σε όλο το μήκος του γηπέδου, προκειμένου να φτάσουν στο γκολ και να “κλειδώσουν” την πρόκριση. Η Μπάγερ όμως ήταν αυτή που έχασε εκπληκτική ευκαιρία για τη νίκη στο 68′, όταν ο Όμπλακ ύψωσε το… ανάστημά του΄. Ο Χιμένες έκανε λάθος πάσα στην άμυνα και στη συνέχεια πρώτα ο Καμπλ σε τετ-α-τετ και στη συνέχεια δύο φορές ο Φόλαντ, δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον πορτιέρε της Ατλέτικο. Το παιχνίδι δεν είχε άλλες συγκινήσεις, έμεινε στο 0-0 κι έτσι το 4-2 των “ροχιμπλάνκος” μέσα στο Λεβερκούζεν ήταν αυτό που… αρκούσε και τους έδωσε την πρόκριση.

Οι ενδεκάδες:

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Βρσάλικο, Γοδίν, Χιμένες, Λούκας Ερνάντεθ, Σαούλ, Τομάς, Κόκε, Καράσκο (71΄ Σάβιτς), Γκριζμάν, Κορέα (65΄ Γκαϊτάν).

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Ταϊφούν Κορκούτ): Λένο, Χίλμπερτ, Γεβντάι, Ντράγκοβιτς, Γουέντελ, Μπαουμγκάρντλινγκερ, Καμπλ, Μπελαραμπί, Φόλαντ (88΄ Αράνγκις), Μπραντ (78΄ Μπέιλι), Χαβιέρ Ερνάντες (81΄ Μεχμέντι).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε