Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ατρόμητος – ΑΕΛ: «Χρυσό» διπλό την έβγαλε από την τελευταία θέση (video)

Ατρόμητος – ΑΕΛ: «Χρυσό» διπλό την έβγαλε από την τελευταία θέση (video)
Intime.gr

Άλλαξαν πολλά, στην υπόθεση της παραμονής στη Superleague. Η ΑΕΛ πέρασε με 1-0 από την έδρα του Ατρομήτου και σε συνδιασμό με την ήττα του Παναιτωλικού, ξεκόλλησε από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

“Μεγάλο” αποτέλεσμα. Την πρώτη της νίκη στα play out της Superleague πήρε η ΑΕΛ, που νίκησε εκτός έδρας τον Ατρόμητο με 1-0, σε ματς για την 3η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος.

Η νίκη αυτή, σε συνδυασμό με την ήττα του Παναιτωλικού –νωρίτερα- στην έδρα του Βόλου, ξεκόλλησε την ομάδα της Λάρισας από τον πάτο του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας εκεί τους Αγρινιώτες (23 βαθμούς οι «βυσσινί», 21 η ουραγός ομάδα).

Να αναφέρουμε ότι Μανδάς και Γκράουρ απέκτησαν προβλήματα τραυματισμού και μάλιστα –και οι δυο-αποχώρησαν κλαίγοντας από τον αγωνιστικό χώρο.

Η ΑΕΛ «πάτησε» καλά στον αγωνιστικό χώρο στο ξεκίνημα του αγώνα και στο 20’ είδε το σουτ του Ακούνια να περνάει για λίγο άουτ. Ένα λεπτό μετά, την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Σόλομον, από πλευράς Ατρομήτου.

Οι γηπεδούχοι προχώρησαν στο 37’ σε αναγκαστική αλλαγή, βάζοντας στο ματς τον Αγκάγιεφ στη θέση του τραυματία, Ενσικουλού. Στο επόμενο λεπτό, ο Γκάλο έπιασε μια… σουτάρα, με τον Νάγκι να διώχνει με δυσκολία (ευκαιρία μετά από κυκλοιφορία μπάλας, δεν έκανε).

Τελικά, η ΑΕΛ έφτασε στο γκολ που έψαχνε λίγο πριν βγει το πρώτο μέρος (41’). Ύστερα από εκτέλεση φάουλ, ο Ντουρμισάι έπιασε την κεφαλιά, ο Μανδάς απέκρουσε, αλλά ο Στίφλερ πήρε το «ριμπάουντ» και έκανε το 1-0 με κοντινή προβολή. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο Ατρόμητος «άγγιξε» την ισοφάριση, με τον Μανούσο να έχει δοκάρι σε κοντινή κεφαλιά.

Ο Ατρόμητος μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 52’ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Μανούσος έπιασε το σουτ, αλλά ο Νάγκι έκανε εντυπωσιακή επέμβαση. Το ίδιο συνέβη και στη προσπάθεια του επιθετικού των Περιστεριωτών, σε δεύτερο χρόνο. Στο 60′, ο ίδιος παίκτης είδε το τέρμα του να ακυρώνεται (ήταν εκτεθειμένος, το VAR το επιβεβαίωσε).

Η ΑΕΛ άντεξε στην πίεση που δέχθηκε και έφτασε σε αυτό το υπερπολύτιμο «διπλό». Ο Ατρόμητος «φόρτωσε» την επίθεση του, αλλά η καλύτερη του στιγμή ήταν ένα διαγώνιο σουτ του Γκάλο (90’) που κατέληξε άουτ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις