Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Ατρόμητος – Παναιτωλικός 3-2: Ο Βέργος με γκολ στις καθυστερήσεις λύτρωσε τους Περιστεριώτες

Ατρόμητος – Παναιτωλικός 3-2: Ο Βέργος με γκολ στις καθυστερήσεις λύτρωσε τους Περιστεριώτες

Ο Ατρόμητος επικράτησε 3-2 του Παναιτωλικού στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής στην Super League, ένα παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στις καθυστερήσεις. Ο Γκαετάν Ρομπάιγ με δυο γκολ και ο Νίκος Βέργος ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων, ενώ για τους Αγρινιώτες είχαν πετύχει γκολ οι Φεντερίκο Ντουάρτε και Γιώργος Λιάβας.

Ο Ατρόμητος ο οποίος μετά τη νίκη του Βόλου απέναντι στην Κηφισιά βρισκόταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας «καιγόταν» για τη νίκη, με το σύνολο του Σάσα Ίλιτς να παίρνει ένα σημαντικό αποτέλεσμα, στη «μάχη» που δίνει για να παραμείνει στην κατηγορία.

Από την πλευρά του ο Παναιτωλικός ο οποίος προηγήθηκε στο σκορ και ισοφάρισε λίγο πριν το φινάλε, δεν κατάφερε να φύγει από το Περιστέρι με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο Παναιτωλικός «άνοιξε» το σκορ στο 21ο λεπτό χάρη σε γκολ του Φεντερίκο Ντουάρτε, με την φάση μάλιστα να εξετάζεται από το VAR, καθώς υπήρξε υποψία για αντικανονική χρήση του χεριού από τον ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων. Ωστόσο το γκολ τελικά μέτρησε, με τους Αγρινιώτες να μπαίνουν σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση.

Από την πλευρά του ο Ατρόμητος έχασε μια τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν στο 43′ ο Γιουμπιτάνα βρέθηκε απέναντι από τον Καπίνο, ωστόσο το πλασέ του πέρασε άουτ.

Ότι δεν κατάφερε ο Γιουμπιτάνα στο πρώτο μέρος, κατάφερε ο Γκαετάν Ρομπάιγ στην επανάληψη, με τον Γάλλο εξτρέμ στο 49΄να κάνει ένα δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή του Παναιτωλικού, νικώντας τον Στέφανο Καπίνο για την ισοφάριση του Ατρομήτου.

Ο ίδιος παίκτης στο 73΄ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση, βάζοντας τον Ατρόμητο μπροστά στο σκορ, ένα γκολ το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλα στο γήπεδο του Περιστερίου.

Παρόλα αυτά και ενώ ο Ατρόμητος έλεγχε το παιχνίδι, ο Γιώργος Λιάβας στο 82ο λεπτό με ένα διαγώνιο σουτ νίκησε τον Τσιντώτα, για να κάνει το 2-2. Αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα το παιχνίδι να αποκτήσει μια άγρια ομορφιά, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. 

Στο 90+1 ο Ατρόμητος κατάφερε να μπει και πάλι μπροστά στο σκορ, με τον Νίκο Βέργο να είναι ο σκόρερ. Συγκεκριμένα σε μια φάση διαρκείας ο Έρλινγκμαρκ πήρε μια κεφαλιά, την μπάλα να φτάνει στον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του Παναιτωλικού.

Ένα τέρμα το οποίο αρχικά ακυρώθηκε, ωστόσο έπειτα από χρήση VAR διαπιστώθηκε πως ο Βέργος καλυπτόταν, με αποτέλεσμα ο διαιτητής της αναμέτρησης Γιάννης Παπαδόπουλος να δείχνει τη σέντρα.

Το 3-2 υπέρ του Ατρομήτου δεν άλλαξε, με το τελικό σφύριγμα να δίνει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο για τον Αθηναϊκό σύλλογο, ο οποίος έφτασε τους 6 πόντους, όσους έχει και ο Παναιτωλικός.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ατρόμητος(Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Ασεβέδο, Ιμερέκοφ, Γκονζάλες (102’ Τσακμάκης), Κουντέ (63’ Έρλινγκμαρκ), Καμαρά, Ρομπάιγ (83’ Φριντζόνσον), Γιουμπιτάνα (46’ Βαλένσια), Αντζιέλσκι (63’ Βέργος).

Παναιτωλικιός(Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μαλής, Ντουάρτε, Μλάντεν, Σίλβα, Λιάβας, Πέρες, Χατζηθεοδωρίδης (83’ Ντίας), Χουάνπι (88’ Ξενιτίδης), Πέδρο, Ντουάρτε (66’ Βοΐλης).

 

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις