Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 0-2: Νίκη στο φινάλε για τους Θεσσαλονικείς και ξανά κορυφή στη Super League 1

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 0-2: Νίκη στο φινάλε για τους Θεσσαλονικείς και ξανά κορυφή στη Super League 1
Φωτογραφία Eurokinissi

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι για την 21η αγωνιστική της Super League 1, αλλά με δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, πήρε τη νίκη με 2-0 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Έχοντας δοκάρι και ακυρωμένο γκολ από το πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε ένα γκολ του Σβαμπ στο 89′ για να λύσει το… γόρδιο δεσμό, με τον Κωνσταντέλια να “σφραγίσει” τη νίκη της ομάδας του επί του Ατρομήτου στις καθυστερήσεις, με ένα δεύτερο, πανέμορφο τέρμα.

Οι Θεσσαλονικείς επανήλθαν έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League 1, προσπερνώντας την ΑΕΚ ξανά στο +2, μετά τη νίκη της Ένωσης νωρίτερα επί του Αστέρα Τρίπολης.

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και είχε δοκάρι στην πρώτη του φάση στο ματς, με τον Τόμας να κάνει υπέροχο πλασέ από αριστερά μέσα στην περιοχή με το δεξί πόδι, αλλά να στέλνει την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Ατρομήτου. Στην εξέλιξη της φάσης μάλιστα, ο Ζίβκοβιτς σούταρε με τη μία σχεδόν προ κενής εστίας, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Ο Τάισον είχε νέα καλή στιγμή στο 18′, αλλά αστόχησε από τα όρια της περιοχής, ενώ στο 31′ ο Μπάμπα έκανε το σουτ από κοντά, στέλνοντας επίσης την μπάλα άουτ. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε τελικά να σκοράρει πριν το ημίχρονο, με τον Οζντόεφ να πετυχαίνει γκολ με καρφωτή κεφαλιά από σέντρα του Ζίβκοβιτς, αλλά το VAR έδειξε ότι υπήρχε οριακό οφσάιντ του σκόρερ, με αποτέλεσμα να μη μετρήσει το γκολ.

Οι δύο ομάδες πήγαν έτσι με το 0-0 στα αποδυτήρια, αλλά η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να παίζει… μονότερμα και να “πιέζει” για ένα γκολ. Ο Τόμας στο 56′ σπατάλησε όμως μία τεράστια ευκαιρία, πλασάροντας άουτ αμαρκάριστος από πολύ κοντά, με τον Ατρόμητο να ρίχνει στη συνέχεια το ρυθμό.

Οι Περιστεριώτες δεν μπόρεσαν από την πλευρά τους να “απειλήσουν” τον Κοτάρσκι, αλλά από ένα σημείο και μετά, κράτησαν τους φιλοξενούμενους μακριά από την περιοχή τους. Μέχρι το 89′ όμως, αφού σε αυτό το σημείο και από κόρνερ η μπάλα έμεινε στην “καρδιά” της άμυνας του Ατρομήτου, για να έρθει ο Σβαμπ να “κεραυνοβολήσει” προς την εστία και να κάνει το 1-0 για τον ΠΑΟΚ στο ματς.

Ο Αυστριακός έγινε έτσι “χρυσή” αλλαγή για τον Λουτσέσκου, ο οποίος είδε όμως και τον Κωνσταντέλια να έρχεται από τον πάγκο και να σκοράρει δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις. Από λάθος διώξιμο του Τσιντώντα, η μπάλα έφθασε στον διεθνή Έλληνα εξτρέμ κι αυτός με φοβερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από πολύ μακριά, για το 2-0 του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι.

Οι Θεσσαλονικείς πανηγύρισαν έτσι τη νίκη στο Περιστέρι και πήραν τους τρεις βαθμούς, που τους επαναφέρουν μόνους πρώτους στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League 1.

Οι συνθέσεις στο Ατρόμητος – ΠΑΟΚ

Ατρόμητος (Ίλιτς): Τσιντώντας, Τσακμάκης, Ασεβέδο, Ντε Μποκ, Αθανασίου, Κούντε (68′ Φριντζόνσον) Έρλινγκμαρκ, Γιουμπιτάνα (62′ Γκονζάλες), Ρομπάϊγ (76′ Κούεν), Βέργος (76′ Αντζιέλσκι), Ντιρκς (62′ Βαλένσια).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (78′ Σβαμπ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (72′ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Μουργκ (60′ Κωσταντέλιας), Μπράντον (60′ Σαμάτα).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις