Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Australian Open: Εσύ είσαι ο βασιλιάς, Φέντερερ! Ο τελικός των τελικών!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Aσσος Νο 20 του Φέντερερ… Είχαν συμπληρώσει 3 ώρες και 45 λεπτά μέσα στο κορτ. Ενα ακόμη σωστό χτύπημα χρειαζόταν. Η μπάλα ακούμπησε στη γραμμή, ο Ναδάλ έκανε ένσταση και η οθόνη έδειξε πρώτα τον πόντο και έπειτα οι κάμερες στράφηκαν στο μεγάλο νικητή του Australian Open. Τον King Roger που κραύγαζε όσο δεν έχει φωνάξει ποτέ σε καμία άλλη του νίκη.

Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τελευταίος του χορός με τον Ναδάλ και έτσι τον… χόρεψε ο Ελβετός! Το τελευταίο FEDAL; Κανείς δεν ξέρει, κανείς δεν θέλει…

Στη Rod Laver Arena, όπου το τένις αποκτά ζωή και νεύρο και δεν παίζεται σε κοινό… εκκλησία ο Ελβετός νίκησε τον μεγαλύτερο αντίπαλό του 3-2 σετ (6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3) και κατέκτησε το 18 Grand Slam της καριέρας του.

Ο Ράφα ισοφάρισε σε 1-1 και 2-2 και το πέμπτο σετ ήταν σκέτη μαγεία με ένα μυθικό ράλι 26 χτυπημάτων…

Απολαύστε το  

 Ο Ελβετός μέχρι την αρχή του 5ου σετ φάνηκε ότι είχε κουραστεί. Αλλωστε, είναι πέντε χρόνια μεγαλύτερος του Ναδάλ. Εκλεισε τα 35 στις 8 Αυγούστου και  ο Ναδάλ τα 30 στις 3 Ιουνίου. Ομως, αυτό ήταν το 100ο παιχνίδι του Φέντερερ στο Australian Open και έπρεπε να έχει εορταστικό χαρακτήρα…

Βέβαια, στον ίδιο -όπως ισχυρίστηκε- αρκούσε που είχε αντίπαλο τον Ισπανό σε μια ακόμη μάχη, σε μια ακόμη γιορτή του τένις.

Η ατάκα του θα μείνει στην ιστορία: «Αν υπήρχε ισοπαλία θα ήμουν έτοιμος να τη δεχθώ με τον Ράφα. Θα ήμουν χαρούμενος κι αν έχανα σ’ αυτό το come back που επιχειρείς. Το τένις χρειάζεται την ομάδα του και ελπίζω να είναι κοντά μας για χρόνια».

Ο Ελβετός κατέκτησε το τρόπαιο για πέμπτη φορά στην καριέρα του. Ο τελευταίος τελικός στη Μελβούρνη, στον οποίο μετείχε ο Φέντερερ ήταν το 2010, όταν νίκησε τον Άντι Μάρεϊ και κατέκτησε το τρόπαιο για 4η φορά (2004, 2006, 2007, 2010).

Τα επτά χρόνια είναι το μεγαλύτερο διάστημα που έχει περάσει για να επιστρέψει ένας αθλητής από έναν τίτλο στο Australian Open στον επόμενο στην ίδια διοργάνωση…

 

 

 

Το τρόπαιο στη Μελβούρνη είναι το πρώτο Grand Slam για τον Ελβετό σταρ, μετά την κατάκτηση του τουρνουά Γουίμπλεντον το 2012, ενώ αποτελεί τον 89ο τίτλο της καριέρας του.

Επίσης είναι ο μοναδικός που έχει κερδίσει πέντε τίτλους σε τρία διαφορετικά Grand Slam, σε ηλικία 35 ετών. Ο γηραιότερος νικητής σε μεγάλο τουρνουά είναι ο Κεν Ρόζενταλ, ο οποίος το 1972 είχε κατακτήσει το Australian Open σε ηλικία 37 ετών.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε