Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αυγενάκης για το ΑΕΚ – Χάποελ Ιερουσαλήμ: «Τα απαράδεκτα περιστατικά στο κλειστό των Άνω Λιοσίων δεν εκφράζουν την ελληνική κοινωνία»

Αυγενάκης για το ΑΕΚ – Χάποελ Ιερουσαλήμ: «Τα απαράδεκτα περιστατικά στο κλειστό των Άνω Λιοσίων δεν εκφράζουν την ελληνική κοινωνία»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης τοποθετήθηκε σχετικά με τα επεισόδια στον αγώνα της ΑΕΚ με την Χάποελ Ιερουσαλήμ και τις ζημιές στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

«Τα απαράδεκτα περιστατικά στο κλειστό των Άνω Λιοσίων δεν εκφράζουν την ελληνική κοινωνία και κάθε έκφανση αντισημιτισμού είναι καταδικαστέα οπουδήποτε κι αν εκδηλώνεται,» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, σχετικά με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον αγώνα μπάσκετ ΑΕΚ – Χάποελ Ιερουσαλήμ, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Basketball Champions League της FIBA, o υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι απολύτως κατακριτέες συμπεριφορές ορισμένων ολίγων, που αυτοπροσδιορίζονται ως “ φίλαθλοι” αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό, δεν μπορούν να πλήξουν τις άριστες σχέσεις που διατηρούν οι αθλητικές οικογένειες της Ελλάδας και του Ισραήλ. Τα απαράδεκτα περιστατικά στο κλειστό των Άνω Λιοσίων δεν εκφράζουν την ελληνική κοινωνία. Κάθε έκφανση αντισημιτισμού είναι καταδικαστέα οπουδήποτε κι αν εκδηλώνεται».

Υπενθυμίζεται ότι για τα σχετικά επεισόδια συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών 18χρονος ημεδαπός.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις