Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Αυτοψία Αυγενάκη στο Καυτανζόγλειο – Τι είπε και για τη Νέα Τούμπα (video)

Αυτοψία Αυγενάκη στο Καυτανζόγλειο – Τι είπε και για τη Νέα Τούμπα (video)

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρς Αυγενάκης, βρέθηκε στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης και μίλησε για το μέλλον του γηπέδου, αλλά και τη Νέα Τούμπα που θέλει να φτιάξει ο ΠΑΟΚ.

Ο Αυγενάκης φιλοξενήθηκε στους χώρους του γηπέδου και ξεναγήθηκε από την πρόεδρο του Καυτανζογλείου κα. Καλυψώ Γούλα, ενώ στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα όπως το οικονομικό, η ολοκλήρωση του σταδίου, οι αθλητές που το χρησιμοποιούν, αλλά και η ανάγκη να φιλοξενηθούν αθλητικές οργανώσεις στο στάδιο.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού περιέγραψε από την πλευρά του την κατάσταση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει για να μπει μία τάξη σχετικά με τους αθλητικούς χώρους κ.α ενώ επεσήμανε πως το Καυτανζόλειο Στάδιο είναι μέσα στις προτεραιότητες.

«Ως υφυπουργός Αθλητισμού το μόνο που ήξερα ήταν ότι η Ελλάδα έχει 48 αθλητικές Ομοσπονδίες, τίποτα άλλο. Ούτε πόσα στάδια, ούτε αν έχουν άδεια, τι οικόπεδα υπάρχουν, πόσα αθλητικά σωματεία ερασιτεχνικά, ποιες είναι νόμιμες εγκαταστάσεις και ποιες αυθαίρετες», ανέφερε χαρακτηριστικά εξηγώντας τα ζητήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει και τις προσπάθειες που γίνονται ούτως ώστε να μπει μια τάξη.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στη συνέχεια, τα έργα θα τρέξουν άμεσα στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης καθώς έχουν μείνει πολύ πίσω ενώ εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλει η διοίκηση του Καυτανζογλείου.

«Η κοινωνία και η αθλητική οικογένεια της Θεσσαλονίκης διψά και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε νερό, φως, οξυγόνο και να κάνουμε μια σφιχτή αγκαλιά σε όλους αυτούς τους αθλητές, γονείς, προπονητές και διοικητικούς παράγοντες που δίνουν χρόνο από τη ζωή τους για να στηρίξουν τον αθλητισμό και να φέρουν στην επιφάνεια νέους αθλητές που μας κάνουν περήφανους και μας φέρνουν διακρίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης.

Απαντώντας στα ζητήματα που του έθεσε νωρίτερα η διοίκηση, είπε ότι γνωρίζει πως υπάρχουν ζητήματα στο κομμάτι των μελετών και σε θέματα αξιοποιήσεων των εγκαταστάσεων και γίνονται προσπάθειες για να βρεθούν λύσεις, σε συνεργασία και με άλλα υπουργεία.

Όσα ειπώθηκαν για τη Νέα Τούμπα

«Όσον αφορά το ενδιαφέρον που υπάρχει από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ είμαστε απολύτως θετικοί μαζί με τη διοίκηση, να δεχθούμε να φιλοξενηθεί εδώ πέρα ώστε να εξυπηρετηθεί για την υπόλοιπη ποδοσφαιρική σεζόν, για όσο χρειαστεί μέχρι να ολοκληρωθεί το νέο πρότζεκτ που ως κυβέρνηση με πολύ ενδιαφέρον αγκαλιάσαμε από τη πρώτη στιγμή και αφορά τη Νέα Τούμπα», τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Όπως είπε στη συνέχεια, υπάρχει ενδιαφέρον από τη πλευρά της ΠΑΕ ώστε να γίνουν κάποια έργα με σκοπό να συμπληρωθούν οι εγκαταστάσεις και να μπορούν να είναι πλήρης και σύννομες εξήγησε πως «είναι αυτονόητο πως όλα αυτά τα χρήματα τα οποία θα δοθούν εκπέσουν από τα μισθώματα τα οποία θα κληθεί να καταβάλει», προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια πολύ καθαρή συνεργασία.

«Όσον πιο γρήγορα τρέξουμε άπαντες, τόσο πιο γρήγορα τρέξει και η επένδυση ‘’Νέα Τούμπα’’, θα έχει και το Καυτανζόγλειο έναν ακόμα μισθωτή, αλλά όχι οποιονδήποτε, μια κορυφαία ομάδα, και παράλληλα θα τρέξουν όλα τα υπόλοιπα έργα», επεσήμανε.

Πηγή: grtimes.gr

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις