Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

ΑΕΚ – Λαμία: “Πετάει” η ομάδα του Κωστένογλου! Τρία στα τρία η αναγεννημένη Ένωση

ΑΕΚ – Λαμία: “Πετάει” η ομάδα του Κωστένογλου! Τρία στα τρία η αναγεννημένη Ένωση

Τη δεύτερη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η ΑΕΚ. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου επικράτησε της Λαμίας με 2-0 στο ΟΑΚΑ για την τρίτη αγωνιστική της Superleague 1 κι έφτασε τους 6 βαθμούς.

Δείτε το LIVE του αγώνα

«Τρία στα τρία» για την αναγεννημένη ΑΕΚ του Νίκου Κωστένογλου, που επικράτησε 2-0 της Λαμίας στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League.

Ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη της Ένωσης από τότε που την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο 49χρονος προπονητής. Το σκορ άνοιξε ένας… πρώην παίκτης της ΑΕΚ, ο Βασίλης Πλιάτσικας με αυτογκόλ μετά από γύρισμα του Λιβάγια στο 37΄, ενώ το 2-0 διαμόρφωσε ο Όγκιεν Βράνιες στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45+3΄) με προβολή μετά από εκτέλεση φάουλ του Λιβάγια.

Δοκιμασία στο Αγρίνιο για τους κιτρινόμαυρους την επόμενη αγωνιστική, με την Λαμία από τη μεριά της να υποδέχεται τον Πανιώνιο.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα, με την ομάδα του Κωστένογλου να δυσκολεύεται να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Λαμίας.  Η Ένωση απείλησε στο 6′ με το διαγώνιο συρτό σουτ του Λιβάγια που… έβγαλε ο Βελλίδης, ωστόσο στη συνέχεια δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση.

Αντίθετα, η Λαμία ήταν αυτή που απείλησε την εστία της Ένωσης, με τον Καραμάνο να κάνει ένα εντυπωσιακό βολ-πλανε, αλλά να μην βρίσκει εστία. Η μοναδική φάση της Λαμίας στο παιχνίδι φαίνεται ότι ξύπνησε τους παίκτες της ΑΕΚ, οι οποίοι ανέβασαν στροφές και “καθάρισαν” το παιχνίδι σ’ ένα δεκάλεπτο.

Ο Λόπες απείλησε αρχικά με σουτ, με τον Βελλίδη να διώχνει και στο 37ο λεπτό η ΑΕΚ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τη βοήθεια παίκτη της Λαμίας.  Ο Λιβάγια πέρασε τον Σάλιακα με εξαιρετική ντρίμπλα και στη συνέχεια έκανε το γύρισμα, με τον Πλιάτσικα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Ένωση έκανε το 1-0, ενώ στο 44′ “κλείδωσε” τη νίκη με τον προωθημένο Βράνιες, ο οποίος με προβολή νίκησε τον Βελλίδη για το 2-0, με το γκολ να κατακυρώνεται μετά τον έλεγχο του VAR για οφσάιντ που δεν υπήρχε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και πάλι. Η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα και δεν άφησε τη Λαμία να απειλήσει.

Φάσεις, πάντως, δεν υπήρξαν ιδιαίτερες. Στο 63′ ο Βράνιες πήρε ολομόναχος την κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε στόχο, στην καλύτερη στιγμή της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος. Ο Βελλίδης σταμάτησε στη συνέχεια τους Κλωναρίδη και Βέρντε, με το 2-0 να μένει μέχρι το φινάλε.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Βράνιες, Λόπες, Σιμόες, Κρίστισιτς (76′ Γαλανόπουλος), Αλμπάνης (64′ Κλωναρίδης), Λιβάγια, Ζεράλδες (72′ Βέρντε), Γιακουμάκης.

Λαμία (Σωτήρης Αντωνίου): Βελλίδης, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βύντρα, Βάντερσον, Σάλιακας, Δημούτσος (85′ Μπουλούλης), Μπεχαράνο (36′ Βασιλόγιαννης), Σκόνδρας, Ρόμανιτς (65′ Τουράμ), Καραμάνος.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις