Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΑΕΚ – Μπάνκι: “Θα πολεμήσω τη γαμ….η μοίρα!” Τι είπε για μετεγγραφή και Μπουρούση

ΑΕΚ – Μπάνκι: “Θα πολεμήσω τη γαμ….η μοίρα!” Τι είπε για μετεγγραφή και Μπουρούση
ΦΩΤΟ intime

Η ΑΕΚ γνώρισε μία ακόμη “βαριά” ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και ο προπονητής της Ένωσης, Λούκα Μπάνκι στάθηκε στα προβλήματα τραυματισμών των παικτών του, ενώ δήλωσε ότι η ομάδα του θα κάνει μετεγγραφή.

Τα πολλά προβλήματα τραυματισμών έχουν επηρεάσει την ΑΕΚ, η οποία υποτάχθηκε από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, με τον Λούκα Μπάνκι να κάνει λόγο για “γαμ….η μοίρα”, μετά το τέλος του ματς.

Ο προπονητής της Ένωσης επιβεβαίωσε επίσης ότι η ομάδα του ψάχνει να αποκτήσει παίκτη για τα πλέι οφ, αλλά διέψευσε τα σενάρια για επιστροφή του Γιάννη Μπορούση.

Οι δηλώσεις του Μπάνκι

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Ήταν πολύ άσχημη ήττα. Ξέραμε από την αρχή ότι ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσουμε μια τόσο δυνατή ομάδα, που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Από τη δική μας πλευρά ήμασταν προετοιμασμένοι να παίξουμε σε πολύ υψηλή ταχύτητα και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Από τα πρώτα 5 λεπτά κατάλαβα ότι δεν είχαμε σωστή νοοτροπία. Αντιδρούσαμε και γκρινιάζαμε όταν βλέπαμε τις πρώτες δυσκολίες. Περίμενα καλύτερη προσπάθεια και μεγαλύτερη ένταση από τους παίκτες μου. Να έχουμε μεγαλύτερη θέληση στα μις-ματς. Για τον Παναθηναϊκό έγιναν όλα πολύ εύκολα αφού κάναμε 17 λάθη. Εκμεταλλεύτηκαν τα κορμιά τους και έβαλαν πολλούς πόντους μέσα από τη ρακέτα μας και σούταραν με 73% εκεί. Προσπαθήσαμε να βρούμε εναλλακτικές λύσεις, αλλά δεν μπορώ ότι είμαι ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά μας μέσα από το παρκέ. Το πνεύμα και η γλώσσα του σώματος δεν μου άρεσαν. Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη και επικίνδυνη στιγμή στη σεζόν. Πρέπει να την προσεγγίσουμε πρώτα με το χαρακτήρα και μετά με τις μπασκετικές ικανότητές μας».

Για το ενδιαφέρον της ομάδας του για τον Μπουρούση: «Μου είπαν ότι το έγραψε ένα site. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από πλευράς μου για τον Μπουρούση. Κανείς από τη διοίκηση δεν έχει μιλήσει μαζί μου γι’ αυτό το θέμα. Ακούγεται σαν…. fantasy basketball!».

Για το ενδεχόμενο ενίσχυσης της ομάδας του: «Χρειαζόμαστε έναν παίκτη και πρέπει να τον αποκτήσουμε μετά το τέλος της κανονικής περιόδου, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Ματσιούλις. Το θέμα είναι να βρούμε κάποιον που να βοηθήσει άμεσα την ομάδα».

Για τις βαριές ήττες της ομάδας του στα ματς με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό: «Σε αυτά τα παιχνίδια υποφέραμε πολύ, ειδικά σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Περίμενα να προσεγγίσουμε καλύτερα αυτά τα παιχνίδια. Για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά παίξαμε ενώ δεν βρισκόμασταν στην καλύτερη κατάστασή μας. Δεν αποτελεί δικαιολογία αυτό. Όταν οι αντίπαλοί μας παίζουν με αυτή την ενέργεια και με αυτή τη διάθεση, είναι δύσκολο να τους αντιμετωπίσουμε. Αν πιστεύετε ότι η ομάδα μου είναι τόσο χειρότερη από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, ή αν θεωρείτε πως εγώ είμαι τόσο χειρότερος προπονητής από τον Πιτίνο και τον Μπλατ, θα το δεχτώ. Θα πολεμήσω όμως για να βγάλω το καλύτερο από τους παίκτες».

Για το αν θεωρεί πως η ομάδα του υστερεί σε σχέση με πέρσι σε επίπεδο Ελλήνων παικτών: «Δεν μπορώ να κάνω σύγκριση με την περσινή σεζόν, επειδή αυτή είναι η πρώτη μου χρονιά εδώ. Είμαι ευχαριστημένος όμως με τους παίκτες μου. Προσπαθούν πολύ και κάθε εβδομάδα χτίζουμε την ταυτότητά μας. Είδα κάποια θετικά στοιχεία. Κάποια στιγμή στη σεζόν παίζαμε συναρπαστικό μπάσκετ. Δεν θέλω να τους διαχωρίσω σε Έλληνες και ξένους. Είμαι απογοητευμένος μετά από μια τέτοια νύχτα. Όχι από την εμφάνιση των παικτών μου, αλλά από τη συμπεριφορά τους. Οι φίλαθλοί μας αξίζουν περισσότερα. Ξέρω ότι είναι δύσκολο για να διαχειριστεί το μυαλό όλα αυτά τα προβλήματα που έχουν μαζευτεί από την αρχή της περιόδου. Τώρα ειδικά μοιάζει εκτός πραγματικότητας αυτό που συμβαίνει. Ακόμα κι εγώ νιώθω απογοητευμένος και κουρασμένος. Δεν είχα ούτε μια μέρα όλους τους παίκτες μου στην προπόνηση. Αλλά θα το αλλάξω. Και θα πολεμήσω αυτή τη γαμ….η μοίρα. Δεν με ικανοποιεί που είδα τους παίκτες μου να τρέμουν έχοντας την μπάλα στα χέρια, ειδικά σε έναν αγώνα σαν κι αυτό».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις