Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: “Τριάρα” κούπας για την Ένωση! “Αγκαλιά” με το πρωτάθλημα

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: “Τριάρα” κούπας για την Ένωση! “Αγκαλιά” με το πρωτάθλημα
ΦΩΤΟ eurokinissi

Με δύο γκολ του Αραούχο κι ένα του Γκάλο, η ΑΕΚ επικράτησε του Παναθηναϊκού με 3-0 στο ΟΑΚΑ, στο αθηναϊκό ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής της Superleague. “Αγκαλιά” με τον τίτλο βρίσκεται η Ένωση, η οποία χρεάζεται μόλις τέσσερις βαθμούς στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια για να σηκώσει την κούπα.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός δεν στάθηκε ικανός να ανακόψει τη ξέφρενη πορεία της ΑΕΚ προς το πρώτο της πρωτάθλημα από το 1994. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ επικράτησε του “τριφύλλιου” με 3-0 στο ΟΑΚΑ, για την 26η αγωνιστική της Superleague και χρειάζεται τέσσερις βαθμούς στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια για να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Αραούχο, ο οποίος άνοιξε κι έκλεισε το σκορ, με τον Γκάλο να πετυχαίνει το άλλο τέρμα της Ένωσης. Εξαιρετική ήταν και η παρουσία του Χουλτ, ο οποίος έκανε άνω κάτω τη δεξιά πλευρά της πρώην ομάδας του.

Να σημειωθεί ότι οι “πράσινοι” έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 34΄, λόγω αποβολής του Ινσούα, με τους “πράσινους” να διαμαρτύρονται για τη διαιτησία του αγώνα.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, δούλεψε καλά ανασταλτικά και κατάφερε, μάλιστα, να φανεί πολύ απειλητική στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Κουλιμπαλί έκανε πολύ καλή δουλειά από τη δεξιά πλευρά, με τον Χριστοδουλόπουλο να μην δίνει βοήθειες στον Χουλτ.

Στο 8′ οι “πράσινοι” έφτασαν μία ανάσα από το 0-1, αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Κουλιμπαλί μέσα από την περιοχή.

Μετά το δυνατό ξεκίνημα του “τριφυλλιού”, ήταν η σειρά της ΑΕΚ να βγει μπροστά. Στο 13′ ο Κολοβέτσιος διόρθωσε το λάθος του και σταμάτησε τον Αραούχο με τάκλιν, πριν ο Αργεντινός στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου. Το ίδιο, όμως, δεν κατάφερε να κάνει κι ο Ινσούα.

Ο Αραούχο έδειξε και πάλι τη μεγάλη κλάση του, κατέβασε υποδειγματικά την μπάλα, έπειτα από γέμισμα του Χριστοδουλόπουλου πίσω από το κέντρο στο 30′ κι αφού νίκησε τον Ινσουά, εκτέλεσε τον Βλαχοδήμο με έναν “κεραυνό”, γράφοντας το 1-0. Το γκολ ήταν “καρμπόν” με εκείνο απέναντι στον Ολυμπιακό στη ρεβάνς του Κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός έχασε τις ελπίδες του για κάτι κάλο από το ντέρμπι του ΟΑΚΑ στο 34′. Ο Θάνος απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Ινσούα για μαρκάρισμα στον Αραούχο (σ.σ. διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι  “πράσινοι”), με την ΑΕΚ να έχει και το προβάδισμα και το αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να φανεί απειλητικός και με 10 παίκτες, αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλό μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στον Παναθηναϊκό. Μπήκε με το πόδι τέρμα πατημένο στο γκάζι, με τον Χουλτ να οργώνει την αριστερή πτέρυγα. Στο 52′ ο Σουηδός με εξαιρετική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και έφτασε μέχρι την τελική γραμμή, έκανε το γύρισμα προς τα έξω, με τον Γκάλο να γράφει το 2-0 με συρτό σουτ.

Μετά το 2-0, η ΑΕΚ όχι μόνο δεν χαλάρωσε, αλλά γκάζωσε και για παραπάνω τέρματα. Στο 58′ είχε δοκάρι, έπειτα από πανέμορφη ενέργεια του Χριστοδουλόπουλου, ενώ στο 67′ ο Βλαχοδήμος απέκρουσε δυνατό σουτ του Μπακασέτα.

Τα κέφια των παικτών του Χιμένεθ ανέβηκαν και στο 58′ ο Χριστοδουλόπουλος έκανε την ενέργεια του αγώνα. Ο Λάζαρος απ’τα αριστερά εκτός περιοχής “τρύπησε” ανάμεσα σε Τζανδάρη και Κουλιμπαλί και με το δεξί σημάδεψε την απέναντι γωνία του Βλαχοδήμου, με την μπάλα να μην του κάνει το χατήρι και να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 69′ ήρθε και τρίτο γκολ. Ο Αραούχο ήταν μόνος του σε εκτέλεση κόρνερ του Μπακασέτα, έκανε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Βλαχοδήμου, ωστόσο πήρε το ριμπάουντ κι από κοντά έκανε το 3-0.

Η ΑΕΚ είχε μεγάλη ευκαιρία και για τέταρτο γκολ, αλλά το σουτ του Μπακασέτα σταμάτησε και πάλι στο δοκάρι.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ (77′ Γαλανόπουλος), Γκάλο, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (63′ Μασούντ), Αραούχο (84′ Γιακουμάκης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Ινσούα, Τζανδάρης, Κάτσε (73′ Οικονόμου), Μουνιέ (62′ Λουτσιάνο), Λουντ, Κουλιμπαλί, Δώνης (73′ Μυστακίδης).

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις