Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

ΑΕΚ – Σάκοτα: “Δεν σημαίνει τίποτα το απόλυτο πλεονέκτημα στα πλέι οφ”

ΑΕΚ – Σάκοτα: “Δεν σημαίνει τίποτα το απόλυτο πλεονέκτημα στα πλέι οφ”
ΦΩΤΟ intime

Μπορεί η ΑΕΚ να έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, μετά τις βαθμολογικές ανακατατάξεις -λόγω τιμωριών- που έγιναν στο φινάλε της Basket League, αλλά σύμφωνα με τον Ντούσαν Σάκοτα, το συγκεκριμένο “όπλο” δεν έχει και μεγάλη βαρύτητα.

Ο Ντούσαν Σάκοτα μίλησε για τη σειρά των ημιτελικών της ΑΕΚ με τον Προμηθέα και παράλληλα στάθηκε στην αξιοποίηση των μικρότερων ηλικιακά παικτών της Ένωσης, αλλά και την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΑΕΚ – Μπάνκι: «Ξεπεράσαμε πολλά προβλήματα! Πρέπει να βρούμε ρυθμό»

Ο αρχηγός της ΑΕΚ δήλωσε αρχικά: “Συγχαρητήρια στις τρεις υπόλοιπες ομάδες και στους συμπαίκτες μου. Έχουμε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας αλλά στα πλέι οφ δεν σημαίνει τίποτα. Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία και το μόνο που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι το πρώτο ματς με τον Προμηθέα”.

Για τη σημασία του ελληνικού κορμού και της προώθησης νέων παικτών είπε: “Το επίπεδο του πρωταθλήματος έχει ανέβει και φάνηκε και στα παράθυρα. Η Εθνική βρέθηκε σε μια δύσκολη κατάσταση και τα παιδιά αυτά κατάφεραν κάτι σημαντικό χωρίς παίκτες Ευρωλίγκας. Αυτό δείχνει τι έβγαλε το ελληνικό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια. Είναι όμως δίκοπο μαχαίρι, γιατί αυξάνοντας την ποιότητα, αυξάνεται και η πίεση. Έτσι κάποιοι άνθρωποι χάνουν την ισορροπία και δεν προωθούν παιδιά. Θεωρώ ότι ο δικός μου προπονητής έκανε εξαιρετική δουλειά χρησιμοποιώντας νεαρά παιδιά σε μια δύσκολη χρονιά. Τα νεαρά μας παιδιά βοήθησαν την ομάδα και την κράτησαν όρθια σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Στην ΑΕΚ προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό”.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις