Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

ΑΕΚ – Σάκοτα: “Θα γίνει μεγάλη μάχη! Υπέροχο να δω τον Ντούσαν να το σηκώνει”

Σάκοτα
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ντράγκαν Σάκοτα προσπάθησε να κρατήσει… χαμηλούς τόνους ενόψει του τελικού της ΑΕΚ στο Basketball Championsd League, τόνισε πως η Μονακό είναι μια ομάδα γεμάτη με έμπειρους παίκτες, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον κόσμο των “κιτρινόμαυρων”, ενώ απάντησε και σε ερώτηση που αφορούσε τον γιο του, Ντούσαν.

«Καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό. Δεν ήταν εύκολο, γιατί η Μούρθια είναι πολύ καλή ομάδα. Έμοιαζε σαν μονομαχία σώμα με σώμα στο δρόμο ο ημιτελικός. Βιώσαμε την ατμόσφαιρα, αντιμετωπίσαμε κάποιες εκπλήξεις, αλλά πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε. Θέλω να ελπίζω πως είμαστε σε καλή ψυχολογία και πρέπει να καταλάβουμε πως η Μονακό είναι ακόμη καλύτερη ομάδα, γεμάτη με έμπειρους παίκτες που έχουν παίξει μεγάλα ματς και θα γίνει μεγάλη μάχη», τόνισε αρχικά ο Ντράγκαν Σάκοτα.

Σχετικά με τον σύντομο χρόνο προετοιμασίας για τον τελικό σε σχέση με τον ημιτελικό, ο κόουτς της ΑΕΚ ανέφερε: «Είχαμε αρκετό χρόνο για να προετοιμάσουμε λεπτομερώς τον ημιτελικό με τη Μούρθια. Το μεγαλύτερο βάρος το είχαν οι συνεργάτες μου, που κάνουν το σκάουτινγκ. Γενικά μπορείς να έχεις προετοιμαστεί αρκετά και για τις υπόλοιπες ομάδες του Final 4, αλλά δεν εστιάζεις τόσο λεπτομερώς».

Όσον αφορά τη διαχείριση των συναισθημάτων από την πλευρά του ιδίου και των παικτών του, ο Σάκοτα είπε: «Για μένα δεν ήταν τόσο δύσκολο γιατί έχω δει πολλά στη ζωή μου. Για τους παίκτες ίσως ήταν. Πιστεύω πως η πρώτη μέρα συναισθηματικά είναι η πιο δύσκολη για να διαχειριστείς οτιδήποτε συμβαίνει. Οι οπαδοί είναι φανταστικοί, αλλά όταν δεν παίζεις καλά κάποια στιγμή νιώθεις την πίεση να προσφέρεις περισσότερα στον κόσμο. Το δεύτερο ματς δεν είναι τόσο δύσκολο, νομίζω θα είναι πιο εύκολο για μένα να κοουτσάρω».

Ερωτηθείς αν σαν πατέρας θα είναι η μεγαλύτερη στιγμή να δει τον γιο του να σηκώνει έναν ευρωπαϊκό τίτλο ως αρχηγός, απάντησε: «Τον είδα να σηκώνει ήδη το Κύπελλο. Πολλοί με ρωτάνε γιατί δεν πανηγυρίζω πολύ, αλλά ο Ντούσαν πανηγυρίζει πολύ για τους δυο μας. Φυσικά θα ήταν υπέροχο να τον δω να σηκώνει ένα ακόμη τρόπαιο με την ΑΕΚ».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις