Κυριακή, 19 Μαΐ
20oC Αθήνα

“Αιχμές” ΕΣΑΚΕ για Ολυμπιακό: “Ο καθένας ανέλαβε τις ευθύνες του”

“Αιχμές” ΕΣΑΚΕ για Ολυμπιακό: “Ο καθένας ανέλαβε τις ευθύνες του”
ΦΩΤΟ intime

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, σχολίασε την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα και τόνισε ότι όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στις ομάδες.

Οι κανονισμοί δεν μπορούσαν να αλλάξουν στη μέση της σεζόν, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος στη συνέντευξη Τύπου για τα ημιτελικά της Basket League, αφήνοντας “αιχμές” για τον Ολυμπιακό.

Οι δηλώσεις του προέδρου του ΕΣΑΚΕ

«Η Basket League της φετινής σεζόν μπαίνει στην τελική ευθεία με τα παιχνίδια που θα καθορίσουν τον πρωταθλητή και τις θέσεις κατάταξης. Θέλω να συγχαρώ τις ομάδες που έφτασαν ως εδώ και να ευχηθώ καλή επιτυχία. Όλοι θα θέλαμε να έχει εξελιχθεί διαφορετικά το πρωτάθλημα, να ολοκληρώνονται κανονικά οι αγώνες και να μην αποχωρήσει ομάδα. Ως ΔΣ εξαντλήσαμε τα περιθώρια και συμφωνήσαμε για τομές και αλλαγές. Οι κανονισμοί δεν μπορούσαν να αλλάξουν τώρα. Ο καθένας ανέλαβε τις ευθύνες του μπροστά στις ομάδες και μπροστά σε όλους στη χώρα. Η βιτρίνα της χώρας είναι το πρωτάθλημα. Φίλες και φίλοι, χρέος του ΕΣΑΚΕ και όλων όσων υπηρετούν το άθλημα είναι η σεζόν να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο και από τη νέα σεζόν το πρωτάθλημα να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστικό και δυνατό.

Οι βάσεις μπήκαν στις πολύωρες συσκέψεις όπου άνοιξαν τα θέματα. Συμφωνήσαμε στην κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών, σε αλλαγές στη διαιτησία, στην αυστηροποίηση του πειθαρχικού πλαισίου για παραπτώματα των εμπλεκομένων στο πρωτάθλημα. Στον άμεσο υποβιβασμό σε περίπτωση που ομάδα δεν θα αγωνιστεί. Μέσα από 3 συναντήσεις ιδιοκτητών και προέδρων θα διαμορφωθούν, μετά το πέρας του πρωταθλήματος, οι αλλαγές στο πρωτάθλημα. Στόχος το νέο πρωτάθλημα να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών, να αναβαθμιστεί η ποιότητα και να γεμίσουν οι εξέδρες. Να δημιουργηθεί ένα πρωτάθλημα που θα αξίζει στην προσπάθεια των παικτών των χορηγών και όσων αγαπούν το μπάσκετ. Το μπάσκετ έχει βαθιές ρίζες με ανθρώπους που το αγαπούν. Εάν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, θα τα καταφέρουμε και πιο γρήγορα απ ότι φανταζόμαστε».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις