Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Αντετοκούνμπο: “Δούλεψα το τρίποντο! Ο κόουτς μου είπε να σουτάρω”

Αντετοκούνμπο: “Δούλεψα το τρίποντο! Ο κόουτς μου είπε να σουτάρω”
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για τη νέα σεζόν στο NBA και εμφανίστηκε έτοιμος να σουτάρει περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, υποστηρίζοντας ότι δούλεψε όλο το καλοκαίρι στο σουτ του, μετά και από προτροπή του νέου προπονητή των Μιλγουόκι Μπακς.

Έχει φθάσει να συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των κορυφαίων παικτών του NBA και όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι αν βελτιώσει το σουτ του, δεν θα έχει αντίπαλο στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, λοιπόν, έχει έρθει η ώρα της… εκτόξευσης, αφού καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού προπονήθηκε σκληρά, σε αυτό ακριβώς το κομμάτι του παιχνιδιού, με βάσει και τις οδηγίες του προπονητή του, Μάικ Μπουντενχόλζερ.

Οι δηλώσεις του Αντετοκούνμπο

“Προσπαθούσα να φτιάξω plays, αλλά φέτος θα σουτάρω. Δούλεψα τόσο πολύ το καλοκαίρι και νιώθω πιο άνετα. Θα σουτάρω περισσότερο και ελπίζω να βάλω περισσότερα σουτ. Αν δεν γίνει, υπάρχει και η επόμενη σεζόν. Θα γίνομαι όλο και καλύτερος. Κάποτε θα έρθει και το τρίποντο.

Στον 2ο χρόνο μου είπαν να μην σουτάρω. Μετά στον τρίτο xρόνο μου έλεγαν να σουτάρω λίγο περισσότερο. Στον τέταρτο, με άφησαν να σουτάρω και στον πέμπτο μου είπαν ” έχεις το πράσινο φως να κάνεις ότι θέλεις”. Αλλά εγώ δεν ένιωθα άνετα. Ήταν δύσκολο. Όταν στο παρελθόν δεν σουτάρεις, είναι δύσκολο να αλλάξεις.

Ο Μπουντενχόλζερ ήρθε και μου είπε “Γιάννη θέλω να σουτάρεις. Δεν με νοιάζει, αν το βάλεις, το χάσεις ή πάει airball. Σούταρε”. Μου έδωσε κίνητρο. Δούλεψα πολύ στο τρίποντο και ξέρω πως θα με κάνει καλύτερο παίκτη στο μέλλον».

 

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις