Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Αντετοκούνμπο: Η “γιορτή” στο Μιλγουόκι, τα δάκρυα του “Greek freak” και η υπόσχεση

Αντετοκούνμπο: Η “γιορτή” στο Μιλγουόκι, τα δάκρυα του “Greek freak” και η υπόσχεση

Το Μιλγουόκι ανακήρυξε την 14η Ιουλίου 2019 ως Giannis Antetokounmpo Day και γιόρτασε την επιτυχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο (αναδείχτηκε MVP στο ΝΒΑ). Ο “Greek freak… αποθεώθηκε από τους φίλους των Μπακς και συγκινήθηκε. “Δεν θέλω να με λέτε άλλο MVP” – “Τώρα πάμε για το μεγάλο τρόπαιο, το πρωτάθλημα” και αρκετά άλλα είπε ο Έλληνας διεθνής.

Χιλιάδες κόσμου βρέθηκε έξω από το «Fiserv Forum» στο Μιλγουόκι για να γιορτάσει μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο την μεγάλη επιτυχία που είχε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, με την ανάδειξη του ως MVP του NBA

Ο «Greek freak» υπέγραψε εκατοντάδες αυτόγραφα, μοίρασε δώρα και πολλά από τα νέα του παπούτσια, έπαιξε μπάσκετ με οπαδούς, ενώ συγκινήθηκε όταν προβλήθηκε ένα βίντεο με μηνύματα συμπαικτών αλλά και δικών του ανθρώπων (“λύγισε” όταν προβλήθηκαν τα μηνύματα των αδερφών του και της μητέρας του, αλλά και όταν έγινε αναφορά στον πατέρα του).

https://twitter.com/Bucks/status/1150562666454409216

“Από αύριο, σας παρακαλώ μην με λέτε MVP μέχρι να το κερδίσω ξανά του χρόνου! Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό για το γεγονός ότι με ευλόγησε με αυτό το απίστευτο ταλέντο και μου επέτρεψε να γίνω draft pick από τους Μιλγουόκι Μπακς. Τώρα πάμε για το μεγάλο τρόπαιο, το πρωτάθλημα”.

Σχετικά με την ανάδειξη του ως MVP για μια ακόμα φορά ευχαρίστησε τους συμπαίκτες του αποκαλώντας όλους εκείνους “πολύτιμους”, ενώ μίλησε εκ νέου με τα καλύτερα λόγια για την διοίκηση της ομάδας.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τόνισε πως είναι χαρούμενος που έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος παίκτης, που φτάνει σε top επίπεδο στο ΝΒΑ και υπογράμμισε πως θέλει να είναι παράδειγμα για άλλους παίκτες. Ο διεθνής Έλληνας παίκτης συμπλήρωσε πως του αρέσει να ηγείται των Μιλγουόκι Μπακς και πως πάντα ήθελε να έχει παπούτσια με την υπογραφή του και να ηγείται μιας ομάδας.

Χαρακτηριστικά, ο Έλληνας παίκτης τόνισε: “Ήταν τρελό! Ήξερα ότι θα έρθει πολύς κόσμος αλλά δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Αν ανέβεις στην σκηνή θα νιώσεις πόσο απίστευτη είναι η ενέργεια, μία απίθανη ημέρα. Μάλλον αυτό αισθάνθηκε ο Θανάσης. Είναι υπέροχο να είμαι μεταξύ των μεγάλων παικτών που έχουν το δικό τους παπούτσι, είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Ο Ντουράντ, ο Κόμπι, ο ΛεΜπρον, ο Κάρι, ο Τζορτζ είναι ηγέτες. Νιώθω ωραία που είμαι σ’ αυτή την κατηγορία. Μου αρέσει ακόμα περισσότερο που είμαι ο πρώτος Ευρωπαίος που τα καταφέρνει, γιατί ανοίγω το δρόμο για άλλους Ευρωπαίους παίκτες για να πετύχουν τέτοια πράγματα”.

Και συμπλήρωσε: “Πέρυσι ήμουν ο πρώτος Ευρωπαίος που μπήκε στο εξώφυλλο του 2Κ. Είδα ότι κι ο Ντόντσιτς είναι εξώφυλλο στο NBA life. Είναι εκπληκτικό! Το να ηγούμαι και να δείχνω σ’ άλλους ότι μπορούν να τα καταφέρουν, ότι μπορείς να έχεις το δικό σου παπούτσι κι ότι μπορείς να ηγείσαι μιας ομάδα, είναι ωραίο”.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις