Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Αντετοκούνμπο: “Γύρισα σπίτι και είδα τον πατέρα μου στο πάτωμα”

Αντετοκούνμπο
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξέφρασε την πικρία του που δεν μπόρεσε να βοηθήσει την Εθνική Ελλάδας στο περασμένο Eurobasket, αλλά και το παράπονο του για το γεγονός πως κάποιοι δεν πίστεψαν πως είχε πρόβλημα στο γόνατο. Ο “Greek freak” αναφέρθηκε ακόμα στην απώλεια του πατέρα του, για τον οποίο τόνισε πως “… είναι εδώ δίπλα μου και γελάει”, αλλά και για την φαντασίωση, να κερδίσει ένα μετάλλιο “… για να χαρεί η Ελλάδα”.

Τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην κάμερα της “COSMOTE TV”

Για το κάρφωμα πάνω από τον Τιμ Χάρνταγουεϊ τζούνιορ: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν τον είδα! Δεν ξέρω πως κάρφωσα, δεν έχω πηδήξει ποτέ πάνω από κανέναν! Φαίνεται πως με σήκωσε ο πατέρας μου».

Για το αν αισθάνεται φαινόμενο: «Είμαι απλώς ο Γιάννης. Ένας άνθρωπος που δουλεύει καθημερινά και παίζει μπάσκετ. Όταν ήμουν μικρός, ντυνόμουν Superman και Spiderman στις Απόκριες. Φέτος μπορεί να ντυθώ MVP! Τουλάχιστον MVP στις καρδιές των Ελλήνων».

Για την αποχώρησή του από την Εθνική ομάδα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ενόψει του Ευρωμπάσκετ: «Πρόλαβα να παίξω ένα παιχνίδι με το Μαυροβούνιο και το διασκέδασα. Με πόνεσε που δεν έπαιξα στην Εθνική μαζί με τον αδελφό μου και τα άλλα παιδιά. Δεν θύμωσα, αλλά με πόνεσε γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν πίστεψαν ότι ειλικρινά με πονούσε το γόνατό μου. Αποχώρησα για λόγους υγείας».

Για τον θάνατο του πατέρα του, Τσαρλς: «Με πήραν τηλέφωνο, γύρισα σπίτι και είδα τον πατέρα μου στο πάτωμα. Είναι δύσκολο όμως τον έχω καθημερινά μαζί μου. Είναι εδώ δίπλα μου και γελάει… Ό,τι κάνω, το κάνω για τον πατέρα μου».

Για το σχόλιο του Κέβιν Ντουράντ ότι μπορεί να εξελιχθεί στον καλύτερο παίκτη του ΝΒΑ: «Είναι τρομερό το κομπλιμέντο του Ντουράντ. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δουλεύω κάθε μέρα και να προσπαθώ για το καλύτερο».

Για τη φαντασίωση του: «Θέλω να κερδίσω ένα μετάλλιο για να χαρεί η Ελλάδα!».

Για την απόλυση του Τζέισον Κιντ από τους Μπακς: «Ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Ο κόουτς Κιντ με είχε μαζί του από μικρό παιδί και με βοήθησε να γίνω αυτός που είμαι σήμερα. Είχαμε όνειρα μαζί να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα… Προχωράμε… Μπορεί να δουλέψουμε ξανά μαζί στο μέλλον».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις