Σάββατο, 20 Απρ.
19oC Αθήνα

Αντετοκούνμπο: Τα 45 double double και το βραβείο της “Gazzetta Dello Sport”! video

Αντετοκούνμπο: Τα 45 double double και το βραβείο της “Gazzetta Dello Sport”! video
ΦΩΤΟ Reuters

Μπορεί οι Μπακς να ηττήθηκαν στην έδρα των Σανς, αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατάφερε να διακριθεί και σε αυτό τον αγώνα. Ο “Greek freak” νίκησε τον Λούκα Ντόντσιτς στην ψηφοφορία της ιταλικής εφημερίδας “Gazzetta dello Sport”.

Οι Μιλγουόκι Μπακς γνώρισαν ήττα-έκπληξη με 114-105 από τους Σανς στο Φοίνιξ, σε ένα ματς όπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέτυχε το 45ο double double του μέσα στην σεζόν.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας σούπερ σταρ είχε 21 πόντους, 13 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 34 λεπτά συμμετοχής (βγήκε 8″ πριν το φινάλε με 6 φάουλ).

https://www.youtube.com/watch?v=cdKK7pdDFWk

Gazzetta Dello Sport: “Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κορυφαίος Ευρωπαίος 2018”

Μια ακόμα διάκριση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο “Greek freak” αναδείχθηκε κορυφαίος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας για το 2018 στην ψηφοφορία της ιταλικής εφημερίδας Gazzetta dello Sport.

Ο ηγέτης των Μπακς κατάφερε να κατακτήσει και αυτή την κορυφή, μετά από μία σκληρή μονομαχία με τον Λούκα Ντόνσιτς, στη φετινή ψηφοφορία που πήραν μέρος 61 σημαντικά πρόσωπα του ευρωπαϊκού μπάσκετ (δεν ανακοινώνονται από την ιταλική εφημερίδα).

Είναι μία διαδικασία που ξεκίνησε το 1979 , μέσω ψηφοφορίας στην οποία συμμετέχουν αθλητές και προπονητές που είτε βρίσκονται, είτε έχουν περάσει από το ΝΒΑ. Το σχετικό βραβείο είχε κατακτήσει ο Νίκος Γκάλης το 1987, μετά την κατάκτηση του Eurobasket.

“Αντετοκούνμπο, Κορυφαίος Ευρωπαίος για το 2018:Ο Έλληνας θεός που έχει μαγέψει την Αμερική”, είναι ο τίτλος του δισέλιδου αφιερώματος της Gazzetta Dello Sport για τον Giannis. Πίσω από τον Αντετοκούνμπο, στο βάθρο βρέθηκαν Λούκα Ντόντσιτς και Νίκολα Γιόκιτς.

Να αναφέρουμε ότι ο Ντιρκ Νοβίτσκι έχει πάρει το συγκεκριμένο βραβείο έξι φορές, τέσσερις ο Πάου Γκασόλ , δύο ο Τόνι Πάρκερ και από μία οι, Μαρκ Γκασόλ, ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο Γκόραν Ντράγκιτς κι ο Αντρέι Κιριλένκο.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις