Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Basket League: Περίπατος κόντρα στον Άρη για Προμηθέα! Ο Ήφαιστος “άλωσε” το Περιστέρι [videos]

Basket League: Περίπατος κόντρα στον Άρη για Προμηθέα! Ο Ήφαιστος “άλωσε” το Περιστέρι [videos]
ΦΩΤΟ Intime

Με τον καλύτερο τρόπο αποχαιρέτισαν το 2019 Προμηθέας Πάτρας, Ήφαιστος Λήμνου, Λάρισα και Ρέθυμνο που σημείωσαν νίκες στη 13η αγωνιστική της Basket League. Δεινή πλέον η θέση του Άρη που μετά την ήττα από τους Πατρινούς παρέμεινε τελευταίος στη βαθμολογία.

Ασταμάτητος μοιάζει ο Προμηθέας Πάτρας που επικράτησε άνετα του Άρη με 95-79 πετυχαίνοντας την 4η σερί νίκη του στο πρωτάθλημα της Basket League και κλείνοντας το 2019 στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 10-3. Στον αντίποδα οι “κίτρινοι” βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 3-10 και πλέον απειλούνται άμεσα με υποβιβασμό.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Λίποβι (18 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ) και Έλις (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ), ενώ ο Μαυροκεφαλίδης σημείωσε 12 πόντους στο ντεμπούτο του με τους Πατρινούς. Για τους «κίτρινους» διασώθηκαν οι Μόρις (19 πόντοι) και Μπράουν (17 πόντοι).

Ο Ήφαιστος Λήμνου πήρε πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 79-75 μέσα στο Περιστέρι και “έπιασε” τους “κυανοκίτρινους” στη βαθμολογία καθώς αμφότεροι έχουν πλέον ρεκόρ 8-5. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, όμως ένα 15-22 επιμέρους σερί των νησιωτών στο τρίτο δεκάλεπτο τους έδωσε το προβάδισμα και στην τέταρτη περίοδο οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου είχαν την ψυχραιμία να το διαχειριστούν σωστά και έφτασαν στη νίκη.

Πρωταγωνιστές του μεγάλου διπλού για τον Ήφαιστο ήταν οι Λιτλ και Τσαϊρέλης με 17 πόντους ο καθένας, ενώ για τους γηπεδούχους, ξεχώρισαν οι Μορέιρα με 15, Χάτσερ με 14 και Γκρέι με 13 πόντους αντίστοιχα.

Το Ρέθυμνο πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στον Κολοσσό με 72-61 και πλέον ισοβαθμεί με τους Ροδίτες στη βαθμολογία με ρεκόρ 5-8. Τα κρίσιμα σουτ των Κάρτερ και Λι στο τέλος του αγώνα έπαιξαν σημαντικό ρόλο για να “σφραγίσουν” τη νίκη οι γηπεδούχοι, οι οποίοι στις αρχές του 4ου δεκαλέποτυ έμειναν 6 λεπτά χωρίς πόντο.

Κορυφαίος των Κρητικών ήταν ο Φράνκαμπ με 23 πόντους, με τον Γκόρντον να πετυχαίνει “double – double” με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο Λι είχε επίσης 13 πόντους και ο Κάρτερ πέτυχε άλλους 12. Από τους Ροδίτες, ξεχώρισε ο Κρόμα με 20 πόντους, αλλά και ήταν και μοιραίος με συνεχόμενα λάθη στα τελευταία λεπτά.

Ισοπεδωτική ήταν η Λάρισα στο Λαύριο, επικρατώντας της τοπικής ομάδας 78-98 και παίρνοντας μία σπουδαία νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία. Οι Θεεσαλοί πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή εμφάνισή τους και έφθασαν στο 4-9, αφού ήταν σε καταπληκτική μέρα στη επίθεση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Μπράντον Ρας, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 30 πόντους και 6 τρίποντα! Άξιοι συμπαραστάτες του Αμερικανού οι Χίκι (21 π.), Παπαντωνίου με “double-double”(13 π., 11ασ.) και Παρκς (10 π., 9 ριμπ.). Οι γηπεδούχοι είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Άλμαν, Κουζέλογλου, Ντέιβις, Ντεκόζι, Ντιμ), δεν βρήκαν όμως αντίδοτο στη δράση των Ρας-Χίκι και υποχώρησαν στο 6-7.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις