Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Basket League: Συνέχισε τις υψηλές πτήσεις το Περιστέρι! Νίκες… πλέι οφ για Χολαργό κι Ήφαιστο

Basket League: Συνέχισε τις υψηλές πτήσεις το Περιστέρι! Νίκες… πλέι οφ για Χολαργό κι Ήφαιστο

Το Περιστέρι, αν και τα χρειάστηκε, ξεπέρασε στην έδρα του το εμπόδιο του ανεβασμένου Κολοσσού, ενώ μεγάλο βήμα για την οκτάδα έκαναν ο Χολαργός κι ο Ήφαιστος Λήμνου.

Το Περιστέρι επέστρεψε άμεσα στις επιτυχίες, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έδωσε συνέχεια στην ονειρική της πορεία στη Basket League, επικρατώντας εντός έδρας του Κολοσσού με 73-70, για την 11η αγωνιστική.

Οι Περιστεριώτες ανέβηκαν στο 9-2 και διατηρήθηκαν μόνοι στην τρίτη θέση της κατάταξης. Από την πλευρά τους, οι Ροδίτες, οι οποίοι έχουν βελτιωθεί με τον κόουτς Φλεβαράκη στο πάγκο τους, υποχώρησαν στο 2-8.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Βασιλόπουλος. Ο πολύπειρος διεθνής φόργουορντ μέτρησε 23 πόντους (3/4 βολές, 4/4 δίποντα, 4/6 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 κοψίματα και 4 λάθη. Ο Γκρέι πρόσθεσε 15 πόντους, με τον Χάροου να επιστρέφει στη δράση, αλλά να μην καταφέρνει να βοηθήσει σημαντικά το Περιστέρι. Από πλευράς ηττημένων, τρομερή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μαυροειδής, ο οποίος είχε 24 πόντους, 15 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Ασταμάτητος ο Χολαργός

Την τέταρτη σερί νίκη του στη Basket League πανηγύρισε ο Χολαργός, ο οποίος έβαλε πλώρη για πλέι οφ. Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη επικράτησε εντός έδρας του Λαυρίου με 82-71 κι ανέβηκε στο 6-5. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι γνώρισαν ακόμα μία ήττα κι υποχώρησαν στο 3-8, παραμένοντας στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους νικητές ήταν οι Αγκμπελέσε και Γιάνκοβιτς. Ο πρώτος μέτρησε 18 πόντους και 10 ριμπάουντ, κυριαρχώντας κάτω από τα καλάθια, ενώ ο δεύτερος πρόσθεσε 13 πόντους και 13 ριμπάουντ. Από πλευράς ηττημένων, ξεχώρισε ο Λαμπ με 23 πόντους.

Πρώτη νίκη μακριά από τη Λήμνο για τον Ήφαιστο

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη Basket League πανηγύρισε ο Ήφαιστος. Η ομάδα της Λήμνου επικράτησε του Ρεθύμνου με 85-82 στην Κρήτη κι ανέβηκε στο 6-5 στην κατάταξη, με την ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου να υποχωρεί στο 2-9 και να παραμένει στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Φρεϊμάνις (20π.) και Μπράζελτον (17π.,7ριμπ., 6ασ.), ενώ από πλευράς ηττημένων ξεχώρισαν οι Ντάνιελς (21π.) και Μπαρτ (19π.)

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις